Societat 20/06/2019

Acampada contra els preus dels habitatges

Podem considera que la situació actual és molt greu i que falten més mesures

Ara Andorra
2 min
L'acampada de protesta a la plaça del Poble. / ARA ANDORRA

Andorra la VellaPodem Andorra ha iniciat aquest dijous a les 13 hores una acampada de protesta a la plaça del Poble de la capital contra la situació en què es troba el mercat immobiliari i el constant increment dels preus de l'habitatge, tant de compra com de lloguer, que posen en serioses dificultats moltes economies familiars que han de destinar gran part dels seus ingressos a pagar l'habitatge.

Aquest és un tema que està en constant polèmica especialment perquè s'ha detectat un afany especulatiu per part d'alguns propietaris que està creant una nova bombolla que va obligar a l'anterior Govern a prendre mesures dràstiques com és pràcticament la congelació dels preus del lloguer.

Aquesta és la segona acampada de protesta. El juny de l'any passat es va fer la primera. També en aquella ocasió els organitzadors es van mostrar molt crítics amb la llei de mesures urgents relatives a l'arrendament d'habitatges impulsada per l’executiu. D’aquesta manera, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va posar en relleu que “la situació és molt greu i molt crítica". Des de Podem Andorra, que impulsava l’acampada juntament amb l’USdA i el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), es va destacar que la protecció del dret a un habitatge digne per a tothom hauria de ser una prioritat de les autoritats, ja que creuen que “no és normal que els jubilats hagin de pidolar” ajuda als fills per poder viure o que els joves no puguin marxar de casa, entre d'altres problemàtiques, tal com va destacar el president de la formació, Joan Seguí.

Aquest any els arguments són similars. Seguí ha afirmat que "hi ha una situació d'emergència". La protesta ha tingut poc seguiment, a banda del mal temps i de la pluja d'aquest vespre.

stats