Societat 10/12/2018

Acció Feminista "batallarà" perquè la dona sigui protagonista en les properes eleccions

Volen una paritat en les llistes i que els programes integrin la idea d'igualtat

M. F.
1 min
Un moment de l'assemblea constituent d'Acció Feminista d'Andorra. / M. F.

Andorra la VellaAcció Feminista d'Andorra ja és formalment una associació i entre les accions que es marca en un futur immediat està "batallar" perquè a les llistes electorals per a les properes eleccions generals hi hagi "una bona representació de dones, de manera ideal la paritat", tal com ha posat en relleu la presidenta de l'entitat, Antònia Escoda, afegint que la voluntat és que també els partits integrin la idea d'igualtat en els seus programes.

Escoda ha destacat que si haguessin d'escriure una carta als reis en aquesta missiva hi hauria una dona cap de Govern, a la qual cosa una de les portaveus de l'entitat, Maria José Espinosa ha afegit que el fet que no hi hagi candidates a cap de Govern és "absolutament negatiu". Això demostra, ha remarcat, que hi ha un "sostre de vidre brutal en la política" i ha desitjat que en les llistes per cada home, hi hagi una dona. Espinosa ha afegit que es miraran detalladament els programes electorals, sota la mirada feminista, i que faran recomanacions.

A més, des de l'entitat volen continuar treballant també en la futura llei d'igualtat, que ha de suposar, per exemple, canvis en matèria laboral i també que totes les lleis que s'impulsin hagin de tenir en compte la perspectiva de la igualtat. Quant a la temàtica de l'avortament, creuen que estarà damunt la taula durant la campanya electoral, tot i que assenyalen que també n'hi haurà d'altres.

Aquest dilluns ha tingut lloc l'assemblea constituent de l'entitat, que ha escollit una junta directiva, tot i que tal com ha remarcat Escoda s'ha fet per complir amb el que estipula la llei, ja que la voluntat és continuar treballant en comissions abordant diferents temàtiques.

stats