Societat 28/07/2019

Un ACCO mig públic, mig privat

El comú ordinenc no vol perdre del tot la instal·lació i manté l'interès perquè s'hi instal·li la Federació Internacional de Tenis Taula

C. G.
2 min
El centre de congressos d'Ordino. / ARXIU ANA

OrdinoEl comú d'Ordino ha modificat parcialment el seu posicionament respecte a l'opció de llogar a un privat l'Andorra Congrés Centre (ACCO). Una instal·lació que, des que va deixar de funcionar el projecte d'Ordino Studios el 2013, no ha formalitzat cap nou contracte malgrat tenir "molts fronts oberts" de projectes interessats, a paraules del cònsol major, Josep Àngel Mortés. Durant aquest temps, la corporació "li ha anat donant cada cop més utilitat", i acull regularment esdeveniments com la Mostra Gastronòmica d'Andorra, reunions de l'Andorra Ultra Trail Vallnord o actes d'entitats de la parròquia. Aquesta situació ha fet replantejar la idea inicial comunal, de manera que el que es buscarà a partir d'ara és "un tipus d'activitat compatible" amb tots aquests esdeveniments per als ciutadans.

És a dir, va explicar Mortés durant el consell de comú d'aquest dijous, privatitzar al 100% el centre de congressos és una opció ara mateix descartada, perquè no es vol perdre "un espai important" per als actes del poble. La fórmula escollida és la de poder combinar activitat pública i privada.

A partir d'aquí, se segueix tractant amb els interessats. Entre ells hi ha la Federació Internacional de Tenis Taula, una proposta que agrada al comú tot i que no ha avançat en cap punt les darreres setmanes. "No hi ha res concretat", ha manifestat el cònsol, però "si s'hi volen instal·lar, seran benvinguts", ha afegit.

L'actual mandat comunal ja va llençar el 2016 un concurs per a la concessió i explotació de l'ACCO, i s'hi va interessar un privat per ubicar-hi un viver d'empreses, i un per a un parc infantil. Però al final els projectes no van prosperar.

stats