Societat 18/03/2022

Acord de col·laboració entre el comú de Sant Julià de Lòria i el diari Sport

Servirà per promocionar els esdeveniments esportius i culturals de la parròquia

ANA
2 min
Els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina, juntament amb el director general del diari, David Casanovas, i el director, Lluís Mascaró.

Sant Julià de LòriaEl comú de Sant Julià de Lòria i el diari esportiu Sport han signat aquest divendres un acord de col·laboració per promocionar i donar cobertura als esdeveniments esportius i culturals que tenen lloc cada any a la parròquia. En la signatura de l'acord han estat presents els cònsols, Josep Majoral i Mireia Codina, i la tècnica de producte turístic, Anna Majoral, mentre que en representació del rotatiu han estat el director general, David Casanovas, i el director, Lluís Mascaró.

L'entesa contempla la creació de continguts esportius i culturals que se celebraran a la parròquia en el decurs del 2022. Sant Julià de Lòria combina natura i lleure gràcies a la seva àmplia oferta en la qual s'inclou tot el que ofereix el centre d'activitats a l'aire lliure Naturland, els ports de muntanya, els miradors i les rutes ciclistes i de senderisme, entre d'altres. Sant Julià de Lòria organitza un ampli calendari d'esdeveniments durant tot l'any. La Nit de la Gallina, que tindrà lloc el proper 14 de maig, és una prova de muntanya nocturna que consta de dos recorreguts, un de 19,8 quilòmetres amb 1.600 metres de desnivell i un altre curt de 9,8 amb 450 metres de desnivell. El 4 de juny és el torn del Tomb Lauredià, una cursa popular que transcorre per diferents camins amb tres recorreguts de 4, 8 i 16 quilòmetres respectivament. L'11 i 12 del mateix mes se celebrarà el Campionat internacional d'Enduro BTT on per primer cop es donaran cita els millors corredors de l'especialitat. Una setmana més tard arribarà la tradicional prova del Mundial de trial amb la presència de Toni Bou, Adam Raga i d'altres figures de primer nivell.

Per primer cop després de dos anys de suspensió obligada, els dies 6 i 7 d'agost tornarà La Purito, la marxa ciclista més multitudinària que comptarà amb la participació de milers de ciclistes d'arreu. Ja el 5 de novembre es disputarà una nova edició de la cursa Transfronterera entre la Seu d'Urgell i Sant Julià i per tancar l'any hi haurà una nova edició de la Sant Silvestre.

Pel que fa a la cultura, cal destacar la celebració de Sant Joan, festa que va entrar a formar part del Patrimoni Cultural Immaterial de la humanitat de la UNESCO l'1 de desembre del 2015. La Festa Major, el darrer cap de setmana del juliol, que engloba més de 60 activitats adreçades a totes les franges d'edat i la Vila Medieval que se celebra a finals del setembre.

stats