Societat 31/07/2019

L'assetjador a les xarxes diu que els homes que maten les dones és perquè estan "desesperats"

Titlla els refugiats de la guerra de Síria i els ocupants de les pasteres de delinqüents i violadors que abusen dels subsidis socials

Ara Andorra
3 min
Entrada del Centre penitenciari de la Comella. / C. G. (ANA)

Andorra la VellaLa Batllia ha publicat aquest dimecres al BOPA l'edicte pel qual condemna a J.M.P., president de l'Associació d'Homes Maltractats, com a autor responsable del delicte major continuïtat de discriminació realitzat amb publicitat, tipificat i penat, per haver difamat a diversos col·lectius per raó de les seves circumstàncies personals, fent-ho a través de les xarxes socials i incitant a l'odi i a la discriminació, segons detalla la batlle en el seu escrit.

La pena és d'un any de presó, de la qual un mes ferm i la resta queda substituït d'acord amb l'article 65.3 del Codi Penal, per la pena d'expulsió d'Andorra per un període de cinc anys, amb l'advertiment de que si torna a entrar en territori andorrà durant aquest període haurà de complir íntegrament la pena imposada.

A més, s'ordena el tancament immediat dels seus comptes de Youtube i Twitter, identificats en la present resolució com a instrument del delicte, a fi de posar fi a la conducta delictiva.

L'home va justificar la seva actitud perquè es troba ressentit amb les autoritats perquè se li va treure fa temps la custòdia compartida sobre el seu fill de 14 anys, que viu amb la seva mare i al qual no veu des de fa dos anys, i considera que aquesta resolució judicial deriva d'un complot d'un nombre indeterminat de dones que creu que s'uneixen contra la seva persona per alguna classe de solidaritat femenina. "No sembla tenir en compte el fet que el seu fill és prou gran per veure'l si ho desitja, o que d'altres professionals homes hagin avaluat negativament el seu comportament, comenta la batlle a l'edicte."

En el seu escrit, la batlle afirma que l'home "tampoc no té en compte que ell mateix és un immigrant que va ser acollit a Andorra fa 13 anys sense cap inconvenient, i afirma que els immigrants que cometen un delicte han de ser expulsats cap al seu país".

L'home titlla els refugiats de la guerra de Síria i els ocupants de les pasteres de delinqüents i violadors que abusen dels subsidis socials, mentre que els homes que maten a les dones són persones desesperades que han "petat els cables" per la conducta provocadora de les seves víctimes. Tots els homes blancs acusats de delictes són innocents, i totes les dones i els homes amb altre color de pell que la seva són deshonestos. Exposa que ha patit molt a la vida "però no demostra cap consideració pel patiment d'altres persones ni gens de respecte pels altres col·lectius que també tenen el mateix dret que ell a viure en la nostra societat sense ser vexats gratuïtament".

La policia va detenir l'home, que es dedicava a atacar diversos col·lectius a través de les xarxes socials, especialment feministes, homosexuals i el col·lectiu d'immigrants magrebí àrab. La seva virulència verbal i els seus atacs contra aquests col·lectius van cridar l'atenció de les autoritats, que van ordenar iniciar una investigació sobre l'individut.

Concretament, el 18 de juliol la policia, sota l'autoritat i supervisió de la Fiscalia General, va procedir a detenir una persona per la presumpta comissió d'un delicte de discriminació. L'individu, a través de diferents xarxes socials penjava vídeos i publicacions que atemptaven contra el col·lectiu d'immigrants magrebí àrab, contra les dones en general i, particularment, contra el col·lectiu feminista i homosexual.

L'activitat especialment elevada i virulenta d'aquest home va atraure ràpidament l'atenció de les autoritats i en especial de la Fiscalia, que va demanar al Cos de Policia una investigació, la qual va permetre detectar les discriminacions. L'operació i l'afer que va ser atribuït per competència a la Batllia especialitzada, va permetre aturar la conducta de l'individu i restablir així com garantir els drets fonamentals dels col·lectius objectes de discriminació.

La batlle Maria Àngels Moreno Aguirre va condemnar per Ordenança Penal a l'interessat l'endemà mateix, el dia 19 de juliol, i actualment, aquest es troba complint condemna al centre penitenciari.

stats