Les activitats d'estiu de la Central dupliquen la participació respecte a l'any passat

La programació ha estat una alternativa per a jovent que no podia apuntar-se a una escola esportiva o marxar de vacances fora del país

Després de dos mesos amb una vintena d'activitats programades sota el lema 'L'estiu és teu', la Central d'Andorra la Vella ha tancat l'estiu amb una participació que ha doblat la de l'any passat, amb 214 joves que han gaudit d'activitats culturals, lúdiques i esportives. El cònsol menor de la capital, Marc Pons, ha valorat l'estiu com "molt satisfactori" i creu que les sortides han servit per donar a conèixer la institució tant al jovent com a les famílies. Els nois i noies han tancat la temporada aquest divendres amb un partit de watervòlei al Parc Central i una barbacoa.

Les activitats han estat per a Pons una alternativa de lleure a aquells que "no tenen perfil per estar en una escola esportiva, que no volen estar a casa o que no tenen la sort de gaudir de vacances fora d'Andorra", és a dir, joves d'entre 12 i 18 anys. Un centenar de nois i noies no havien participat mai en les propostes del Servei de Jovent del comú i, després dels tres mesos, des de la Central es busca "fidelitzar als nous joves" i animar-los que continuïn assistint a les activitats durant l'hivern, formant part dels 360 usuaris que disposen del carnet de l'entitat. Entre els serveis de la central també es troba la cessió d'espais per a persones d'entre 16 i 30 anys.

Durant les vacances d'estiu el Servei de Jovent ha estat programant dues propostes per setmana. Per una banda, els dimarts de juliol i agost s'impartia el taller de 'Cuina sense pares', per després portar la carmanyola a la piscina del Serradells. Per altra banda, els dijous s'organitzaven sortides culturals, lúdiques i esportives, com un taller de castells, la visita a la Casa Rossell o un dia d'activitats d'aventura a Vallnord. Amb els tallers, activitats i sortides s'afavoreix la creació d'una xarxa d'amistats entre els usuaris, que provenen de centres educatius i parròquies diferents.

De cara a l'estiu vinent el comú continuarà proposant activitats sempre tenint en compte el jovent, amb els que mantenen reunions periòdiques per escoltar les seves propostes. "Tot l'equip pedagògic vol estar en contacte amb els joves i conèixer la seva realitat", ha explicat el cònsol.