Societat 18/06/2019

L'ACU detecta un afany recaptador en l'augment de les sancions de trànsit

Ferreira aposta per la prevenció i l'educació per tal de reduir la sinistralitat

Agència Ana
1 min
Un agent de policia parla amb el conductor d'un vehicle. / ARXIU ANA

Andorra la VellaL'Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris (ACU) creu que una de les opcions més pràctiques per evitar la sinistralitat a les carreteres és invertir temps i recursos en fer més controls a la xarxa viària en comptes d'augmentar l'import de les sancions als conductors. Davant les paraules d'aquest dilluns del director adjunt del Cos de Policia, Bruno Lasne, en què va anunciar la probable implementació d'un nou Codi de Circulació que inclouria unes sancions econòmiques en consonància a les dels països veïns, el president de l'ACU, Lluís Ferreira, ha declarat que les mesures que s'adaptin a curt termini han d'anar relacionades sempre amb la seguretat i no amb la voluntat de recaptar diners a la ciutadania.

A banda del fet que la policia estigui més present a la xarxa viària, Ferreira també ha definit que un altre dels problemes rau en l'estat de la infraestructura, ja que hi ha zones del Principat en què la pavimentació propicia que hi hagi un major nombre de sinistres. També ha posat en relleu que s'haurien de dur a terme campanyes de conscienciació en la línia de les que ja fa l'Automòbil Club d'Andorra (ACA).

A parer seu, per a una persona amb un poder adquisitiu baix, una sanció molt elevada li pot representar que "se li acabi el mes", mentre que per algú de classe alta "ho pot pagar i no passa res". Per tant, tal com indica Ferrira, és molt més positiu fomentar l'educació viària per aconseguir d'aquesta manera una conducció més cívica entre els conductors.

stats