Societat 26/03/2019

La defensa denuncia diferències de tracte processal contra Rosell i Besolí

L'Audiència Nacional espanyola ha deixat aquest dimarts vist per a sentència el judici contra l'expresident del Barça i el seu exsoci

Ara Andorra
2 min
L'expresident del Barça, Sandro Rosell, i el seu soci, Joan Besolí, a la sortida de la presó de Soto del Real. / J. A. GARCÍA SIRVENT (MUNDO DEPORTIVO)

MadridL'advocat Andrés Maluenda ha denunciat aquest dimarts en el judici diferència de tracte processal amb l'expresident de l'FC Barcelona, Sandro Rosell, que va estar gairebé dos anys en presó preventiva per suposat blanqueig de capitals, respecte a imputats com Jordi Pujol Ferrusola, Ignacio González o Ángel María Villar. L'Audiència Nacional ha deixat aquest dimarts vist per a sentència el judici de Sandro Rosell; el seu soci, el gestor andorrà Joan Besolí; la seva dona, Marta Pineda, i tres presumptes testaferros per als quals el fiscal ha demanat penes d'entre un any i mig i sis anys de presó per suposats delictes de blanqueig de capitals i grup criminal.

La Fiscalia estima que els acusats, encapçalats per Rosell, formaven un grup que va blanquejar gairebé 20 milions d'euros, dels quals l'expresident de l'FC Barcelona s'hauria quedat presumptament 6,5 milions de comissions suposadament rebudes per l'expresident de la Confederació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixeira. El fiscal vincula aquestes comissions a dos contractes en els quals Rosell va intermediar, un signat el 2006, pel qual la CBF cedia els drets audiovisuals de 24 partits amistosos de la selecció del Brasil a una televisió de l'Aràbia Saudita, i un altre dos anys més tard d'esponsorització amb Nike.

Per la seva banda, els advocats defensors han demanat l'absolució de tots els acusats en estimar que no s'han provat les acusacions del fiscal. A més, el lletrat Andrés Maluenda ha denunciat la diferència de tracte processal sofert per Rosell i Besolí, que s'enfronten a les més grans peticions de pena del fiscal, de sis i cinc anys de presó respectivament.

En aquest sentit, Maluenda ha recordat que "Rosell i Besolí, que primer van estar en presó preventiva a Soto del Real, després al centre penitenciari de Brians i després una altra vegada a Soto del Real, han anat veient desfilar gent imputada per l'Audiència Nacional espanyola per fets molt més greus i per delictes públics". "Així han vist com Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, entrava i sortia amb una fiança de 500.000 euros; Ignacio González –expresident de la Comunitat de Madrid– investigat per corrupció pública, de 400.000 euros, i Rosalía Iglesias, dona de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, de 200.000 euros", ha assenyalat.

I ha afegit que l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, "que és el cas més semblant, va sortir a cap de quinze dies amb una fiança de 300.000 euros, mentre que Rosell i Besolí hi han estat 21 mesos". "La tesi del fiscal no té cap suport provatori i la prova més evident és la diferència de tracte que hem percebut abans del judici i després per terceres persones", ha comentat Maluenda.

Sobre això ha dit que "abans del judici Rosell era una persona capaç de cometre qualsevol delicte, i a les xarxes socials, als diaris, als mitjans de comunicació i fins i tot aquí a la Fiscalia els comentaris que rebíem eren que era una persona corrupta, capaç del pitjor". No obstant això, "després del judici la gent no arriba a entendre com el fiscal, amb tota la prova practicada, segueix acusant i sol·licitant penes tan elevades". "Fins i tot els que segueixen íntimament convençuts que Rosell va pagar comissions a Texeira han entès que si aquella conducta no era delictiva el que correspon és una sentència absolutòria", ha postil·lat.

stats