Societat 15/04/2019

L'aeroport de Lleida-Alguaire rep menys turistes britànics per la manca de neu

Hi ha hagut 11.600 passatgers per 19.000 de l'hivern passat

Ara Andorra
1 min
Avions a l'aeroport de Lleida-Alguaire. / ANA

LleidaL'aeroport de Lleida-Alguaire tancarà la temporada d'esquí amb menys passatgers que l'any passat. Els usuaris, sobretot provinents del Regne Unit, han viatjat menys per la manca de neu. El majorista de viatges que se n'encarrega, però, té la intenció de seguir volant-hi l'any vinent. Segons avança aquest dilluns el diari Segre, enguany 11.600 passatgers britànics han volat a Lleida, per prop de 19.000 de l'any passat.

A aquesta xifra encara s'hi han de sumar els turistes provinents de companyies sueques per fer-ne el balanç total, però difícilment s'arribarà als 25.000 de la temporada passada. Les dades han estat facilitades pel responsable del turoperador Neilson, Ian Archer, a l’espera del balanç de la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que també inclourà els passatgers de les companyies sueques.

Archer ha puntualitzat que la capacitat total oferta per a aquesta temporada, que va començar el 16 de desembre i va finalitzar aquest diumenge, ha estat de 12.500 places. Malgrat que el desembre i el gener no hi va haver gaire neu i després de quatre setmanes desviant els vols a Reus per la boira a l’inici de la temporada, Archer ha valorat la temporada de forma positiva i va assenyalar que Alguaire continua sent la primera opció de la firma tot i l’interès creixent de l’aeroport de Reus per aconseguir aquests vols, segons han indicat el mateix Archer.

stats