Societat 19/11/2018

L'aeroport, una prioritat

L'EFA organitza el fòrum 'Una estratègia aeroportuària per a Andorra' els dies 29 i 30 de novembre

Ana
1 min
El secretari general tècnic de l'EFA Joan Tomàs, i el president Francesc Mora després de la roda de premsa d'aquest dilluns. / B. N.

Andorra la VellaL'Empresa Familiar Andorrana (EFA) considera que l'aeroport consolidarà el creixement i la diversificació de l'economia andorrana i que beneficiarà tots els sectors des dels petits negocis a les empreses que presten serveis. L'entitat organitza els dies 29 i 30 de novembre el 17è Forum que porta per títol 'Una estratègia aeroportuària per a Andorra'.

La trobada comptarà amb destacats especialistes i tindrà tres blocs temàtics: les infraestructures essencials, la millora del model econòmic i social d’Andorra, i Andorra, un destí d’interès al món. Entre ells cal destacar el director general d'Aeroports de Catalunya, Jordi Candela; l'exconseller general de Ferrovial, Tomás Aranda, i el president de Binter Canarias, Pedro Agustín del Castillo. L’acte està copatrocinat per Andbank, Crèdit Andorrà i MoraBanc i es farà al Park Hotel d’Andorra la Vella. L'obertura anirà a càrrec del ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, i la cloenda la farà el cap de Govern, Toni Martí.

El president de l'EFA, Francesc Mora, ha recordat que en ple procés d'associació amb la Unió Europea (UE) l'aeroport és necessari. "Cal la màxima operativitat de l'aeroport de la Seu, un heliport com a infraestructura bàsica i explorar i analitzar altres infraestructures com l'estudi de la Cambra sobre un aeroport dins el país", ha dit Mora, que ha afegit que "no podem avançar sense l'aeroport, que és una prioritat absoluta, perquè les altres infraestructures com les carreteres han quedat obsoletes i no podem estar pendents de talls com els d'aquest cap de setmana a França". El secretari general tècnic de l'EFA, Joan Tomàs, ha anunciat que el fòrum no serà una cosa aïllada "ja que serà un punt i seguit".

stats