Societat 18/10/2021

Afers Socials posa al dia els advocats en violència masclista

La formació s'ha basat en les recomanacions dels organismes internacionals i els tractats ratificats pel Govern

ANA
1 min
Un moment de les jornades formatives en matèria de violència de gènere impartides al Col·legi d’Advocats d’Andorra.

Andorra la VellaLes jornades formatives que ha impartit el ministeri d'Afers Socials, Joventut i Igualtat sobre l'assistència lletrada en casos de violència de gènere mitjançant els serveis de guàrdies i oficis han finalitzat aquest dilluns. En la formació, a demanda del Col·legi d'Advocats d'Andorra i dels quals hi ha participat una cinquantena, s'han impartit set mòduls entre els dies 4, 11 i 18 d'octubre.

La formació es basa en les recomanacions dels organismes internacionals i els tractats ratificats pel Govern, com és el cas de la Convenció sobre l'eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona de Nacions Unides (Cedaw) i el Conveni del Consell d'Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica (Conveni d'Istanbul). Aquesta acció també forma part de l'Estratègia d'Igualtat de Gènere 2018-2023, que va aprovar la Comissió d'Igualtat de Gènere del Consell d'Europa.

En el primer mòdul s'ha tractat la normativa internacional i nacional en matèria de violència de gènere; al segon mòdul, l'assistència lletrada al despatx de policia; al tercer mòdul, l'assistència lletrada davant la Batllia de Guàrdia; al quart mòdul, l'assistència lletrada en l'àmbit civil; al cinquè mòdul, el Servei d'Atenció a les Víctimes de la Violència de Gènere i la Guia de Col·laboració en casos de violència de gènere i domèstica; i a l'últim mòdul, com evitar la victimització secundària.

La jornada ha comptat amb la participació de la ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, i la secretària d'Estat, Teresa Milà.

stats