Societat 06/09/2021

Aforament limitat i reserva prèvia per l'eucaristia central del dia de Meritxell

Els assistents hauran de dur la mascareta i també hi haurà un circuit de sortida del temple

ANA
2 min
Un instant de la missa de Meritxell de l'any passat.

Andorra la VellaL'eucaristia central del dia de Meritxell se celebrarà amb restriccions d'assistència de públic per tal de respectar els aforaments establerts pel Govern. Així, la celebració de la missa solemne, que tindrà lloc a les 11 hores d'aquest dimecres, estarà oberta a tothom amb reserva prèvia. Així, s'ha posat a disposició un mecanisme de reserva d'invitacions a través de les parròquies i del mateix Santuari, i els rectors de cada parròquia han posat a disposició invitacions. En aquest sentit, des del Bisbat d'Urgell informen que es mantindran les distàncies i que els assistents hauran de dur la mascareta. A més, l'aforament ha quedat limitat a menys places de les habituals.

Com a mesures addicionals, els assistents seguiran un circuit de sortida del temple que faciliti la salutació final al copríncep al claustre. El Santuari estarà obert des de les 7 del matí i tancarà a les 24 hores. La visita individual a la Mare de Déu quedarà interrompuda per les celebracions eucarístiques de les 9, 11 i 19 hores.

La missa solemne serà presidida per l'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i concelebrada pels sacerdots de les Valls d'Andorra. A més, comptarà amb l'assistència de les autoritats andorranes i el Cor dels Petits Cantors d'Andorra. A l'acte es cantarà l'himne d'Andorra, estrenat en la Coronació de la Mare de Déu ara fa cent anys. Amb el motiu del centenari, la corona amb la qual la Mare de Déu fou coronada serà presentada pels joves d'Aina el vespre del dimarts dia 7 de setembre. Concretament, serà un acte al Santuari en el qual es llegirà la crònica de la coronació, després es farà una lectura de poesies sobre la Mare de Déu i una posterior eucaristia celebrada pel mossèn Ramon Rossell, rector del Santuari.

stats