Societat 29/11/2023

Una agent del Tedax assisteix a les jornades europees de desactivació d'explosius

Han assistit 90 representants de països membres de la UE, països tercers membres d’Europol i diverses organitzacions i agències internacionals expertes en la matèria

ARA Andorra
1 min
L’agent TEDAX-NRBQ, Natàlia Crespo, a l’European Explosive Ordnance Disposal Network (EEODN).

Andorra la VellaL’agent TEDAX-NRBQ de la policia, Natàlia Crespo, ha assistit aquest mes de novembre a l’European Explosive Ordnance Disposal Network (EEODN), un esdeveniment organitzat conjuntament per l’Agència Europea per a la Formació Policial CEPOL, Europol i la Guardia Civil que ha tingut lloc a Aranjuez, Espanya.

Es tracta d’unes jornades d’entrenaments i conferències que, durant cinc dies, tenen com a objectiu l’intercanvi d’experiències i informació tècnica en incidents recents relacionats amb explosius i materials NRBQ (nuclears, radiològics, biològics i químics).

En total, han assistit 90 representants de països membres de la UE, països tercers membres d’Europol i diverses organitzacions i agències internacionals expertes en la matèria.

En el marc de l’esdeveniment, s’han dut a terme exercicis pràctics i demostracions centrades en la utilització de microvoladures per al rescat de persones, càrregues explosives per desactivar artefactes, exposició de material NRBQ i intervencions amb drons.

Durant les xerrades, diferents països van explicar les incidències amb què es troben els seus cossos de seguretat i com els afronten. Tot plegat, per sumar esforços cap als mateixos objectius en l’àmbit mundial.

Assistir a aquests esdeveniments és clau per donar-se a conèixer i establir contactes amb el màxim d’institucions i d’organismes internacionals i, al mateix temps, per posar en valor els coneixements i professionalitat del grup TEDAX-NRBQ de la Policia andorrana.

stats