Societat 23/06/2016

Andorra Airlines: "abans d'acabar l'any volarem"

La companyia assegura que estan pendents de tancar amb els bancs la sol·licitud d'un crèdit i asseguren que s'han vist afectats per una "suma de retards administratius"

C.g.
2 min
Els promotors de l'aerolínia, Bigas, Oliveira i Soriano amb el cap d'operacions, Carles Collado. /ARA

Andorra la VellaDesprés d'unes setmanes de silenci, i també de superar la darrera data de previsió d'inici dels vols d'Andorra Airlines -fixada per principis d'aquest mes de juny-, la companyia aèria ha tornat a parlar. El seu president, Jorge Soriano, segueix sense fer declaracions públiques, però sí que ho han fet des del seu nou gabinet de comunicació. Han reiterat que el projecte segueix endavant, i tot i que aquesta vegada no han volgut avançar dates previstes d'inici dels vols, sí que han donat el seu compromís que, "abans d'acabar l'any volarem". "Segurament serà bastant abans que acabi el 2016, però preferim ser prudents", han afegit.

Des d'Andorra Airlines han explicat que la setmana del 4 de juliol ja estarà operativa la seva nova seu, ubicada a tocar de l'avinguda Diagonal de Barcelona, concretament a la Gran Via de Carles III, i que és una mostra que el projecte està viu. Els manca encara, però, concretar l'operació financera que els permeti tancar la concessió d'un crèdit per poder-se finançar, han informat.

Pel que fa al lloguer dels avions i a les rutes anunciades durant el passat mes de gener, han assegurat que tot es manté igual. Llogaran avions fins que no disposin de llicència per operar, i els primers vols connectaran l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell amb Madrid, Palma, Porto, París; mentre que es contempla una segona fase més endavant per volar fins els Països Baixos, Bèlgica, Itàlia i Alemanya. La venda dels bitllets es farà on-line i també a través d'agències de viatge.

Pel que fa als motius del retard (en un primer moment els vols havien de començar el passat mes d'abril), i a banda d'estar pendents encara de tancar la concessió d'un crèdit bancari, des de l'aerolínia han justificat que s'han trobat amb problemes administratius. "Es va pressuposar que els processos serien àgils i vam ser massa optimistes", han manifestat. En d'altre paraules, "hem patit una suma de retards administratius" que no preveien en un inici.

stats