Societat 13/09/2020

Al rescat de quatre andorrans en perill a l'estranger

L'informe anual del ministeri d'Afers Exteriors revela els casos que es van assistir durant el 2019

Ara Andorra
1 min
Imatges d'un aeroport. / ARXIU EFE

Andorra la VellaNomés quatre persones van necessitar el socors del ministeri d'Afers Exteriors al llarg de tot el 2019. La xifra contrasta amb l'elevat nombre de ciutadans que enguany han sol·licitat ajuda per tornar al país a causa de la Covid-19.

En el cas del 2019, el ministeri va repatriar tres persones que eren a Xile quan va esclatar, el 18 d'ocubre, una de les revoltes socials més importants de la història del país sudamericà (i que va resultar amb gairebé 4.000 persones ferides).

La quarta persona que va assistir el ministeri l'any passat es trobava a l'illa de Phuket, a Tailàndia, quan va patir un greu accident de moto aquàtica i va necessitar el retorn immediat a Andorra.

Els detalls els va donar la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, durant la presentació de l'informe anual d'Acció Exterior 2019. Ubach va confirmar també que el nou model de salconduit, aprovat el novembre passat, ja s'ha fet arribar als diferents països, per tal de facilitar la mobilitat dels andorrans que hagin perdut el passaport estant a l'estranger.

Per últim, va detallar que el nombre de persones inscrites al Registre de Viatgers al 2019 va ser de 227, una dada que segurament serà molt més elevada a la fi del 2020 ja que "abans de la pandèmia, la majoria de persones només s'hi apuntaven quan feien un viatge a l'Àsia o Amèrica, però ara tothom ha pres consciència de la seva importància".

stats