Societat 09/07/2017

Albert Coma: "Sense l'Avet, Andorra estarà a la tercera fila de les competicions d'esquí"

El president de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Albert Coma, considera que sense la pista "a l'únic que podríem optar és a acollir alguna súper combinada o súper gegant de dones, com vam tenir el 2016"

Ana
2 min
La pista de l'Avet. / Granvalira

Andorra la VellaEl cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va reiterar aquest dimarts que si no es fa la plataforma al final de la pista de l'Avet les finals de la Copa del Món del 2019 es disputaran íntegrament a la pista de l'Àliga, tot i que podria ser la darrera vegada que la FIS les concedís a l'estació. El president de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Albert Coma, en declaracions a l'ANA, ha manifestat que si no es tirés endavant el projecte, les finals no estarien a l'alçada de la competició.

Coma considera que les discrepàncies per la construcció de la plataforma són un problema exclusiu de Saetde i Ensisa i, "com que jo no soc soci, no puc opinar", afegeix. El president de la FAE recalca que no es posiciona a favor d'una societat o altra, però assegura que "si no hi ha plataforma, l'Avet mai més tindrà copes del món perquè l'arribada en descens no és apte per aquestes competicions".

Segons Coma, la pista de l'Àliga és una pista per fer proves de descens, de súper gegant i de súper combinada, però a nivell tècnic l'Avet és "10.000 vegades millor", sosté. Considera que l'Àliga és massa senzilla per les competicions masculines, "d'homes no n'hi haurà mai allà", afegeix.

El màxim representant de la FAE espera poder comptar amb les dues pistes perquè, en cas contrari, recalca que Andorra estarà a la "tercera fila" de les competicions d'esquí, ja que a la pista de l'Àliga no es pot disputar el circuit de proves d'homes i dones complet. "A l'únic que podríem optar és a acollir alguna súper combinada o súper gegant de dones, com vam tenir el 2016".

Pel que fa a la dissolució de Nevasa, la societat que gestiona Grandvalira, Coma indica que no afectaria l'organització de noves competicions, perquè "per tenir copes del món el que compte és que les pistes siguin adequades i no la marca Grandvalira".

stats