Societat 25/02/2019

Alcobé torna a estar imputat a petició de la Fiscalia

El motiu són uns nous correus electrònics on no s'hi menciona el nom de Mateu

Joan Ramon Baiges
1 min
L'exministre Jordi Alcobé en la seva darrera roda de premsa / ANA

Andorra la VellaLa batlle Azahara Cascales ha decidit tornar a imputar l’exministre d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé. La batlle va prendre aquesta decisió el gener passat i, segons ha pogut saber ARA Andorra, va ser a petició de la Fiscalia, que va aportar nova documentació en forma de correus electrònics on s'hi menciona el polític canillenc i que van a nom de l'exconseller general de BPA, Joan Pau Miquel, i en els quals no hi surt mencionada Meritxell Mateu.

La notícia l'ha avançat aquest dilluns el Diari d'Andorra, encara que la decisió de la batlle no està relacionada amb cap 'e-mail' de l'exconsellera de DA, Meritxell Mateu, que també està imputada per un presumpte intent de tràfic d'influències. Mateu va dimitir l'octubre del 2016 després de fer-se públics uns correus electrònics que deixaven entrevuere que va intentar influir en el Govern i en el grup parlamentari Demòcrata a favor d'interessos privats mentre treballava per BPA durant els anys 2012 i 2013. Mateu sempre ha negat haver fet de 'lobby' per aconseguir unes modificacions legislatives per la tasca que li va encomanar BPA, i manté que sempre ha actuat per l'interès general.

Un més més tard, al novembre, Alcobé va dimitir per què el seu nom sortia en alguns correus interns de Mateu amb responsables de BPA. Tanmateix, Canòlic Mingorance va optar per arxivar la causa contra Alcobé en no veure indicis d’infracció penal en la presumpta implicació de l’exministre en l’afer dels 'hubs'.

stats