Societat 30/06/2023

Alerta sanitària davant la possible presència de listeriosi en un lot de la sobrassada 'Escaubells'

L'establiment ha procedit a la retirada de tot el producte disponible en el mercat per precaució

ANA
1 min
Etiqueta d'un producte 'Els Escaubells'.

Andorra la VellaEl ministeri de Salut emet una alerta sanitària a la població en relació amb la venda de sobrassada de la marca 'Escaubells'. L'establiment encarregat de la producció de la sobrassada, mitjançant els seus procediments d'autocontrol rutinari, ha detectat que el lot número 042223 de la marca esmentada podria tenir presència de Listeria monocytogenes, un bacteri conegut per causar la malaltia de la listeriosi.

L'establiment ha procedit a la retirada de tot el producte disponible en el mercat per precaució mentre continua la investigació. Aquest lot només havia estat comercialitzat en un establiment del Pas de la Casa, on s'havien venut poques unitats del producte abans de la retirada de la venda de la resta d'unitats del lot.

El ministeri de Salut aconsella a tots els consumidors que hagin pogut adquirir el lot número 042223 de la sobrassada de la marca Escaubells, que, per precaució, s'abstinguin de consumir-la i la retornin al lloc de compra.

La listeriosi és una malaltia que pot afectar especialment a persones amb sistemes immunològics debilitats, dones embarassades, nounats i adults majors. Els símptomes comuns de la listeriosi inclouen febre alta, dolors musculars, nàusees, vòmits i diarrea.

stats