Un aliment o estri va ser l'origen del brot de gastroenteritis a l'escola de Meritxell

Unes setze persones van patir l'abril passat episodis diarreics

Unes setze persones, la majoria usuàries de l'escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, van patir l'abril passat episodis diarreics que s'atribueixen a un brot de gastroenteritis que només va requerir l'assistència del servei d'Urgències en alguns casos.

Segons ha explicat Josep Maria Casals, cap d'àrea de Seguretat Alimentaria i Entorn, en la roda de premsa celebrada aquest divendres amb motiu del Dia mundial de la Seguretat Sanitària dels Aliments, "els aliments haurien estat l'element vehicular en la causa del brot de gastroenteritis que fa uns mesos va afectar alumnes de l'escola de Meritxell". Casals ha anunciat que "en tractar-se d'una patologia vírica, i de fàcil transmissió, el fet que un alumne afectat estigui amb contacte amb un aliment o estri, pot desembocar fàcilment en un brot".

La majoria dels afectats pel brot van ser usuaris de l'escola, tot i que també es van veure perjudicats personal del centre i algun directiu, aquests últims de caràcter lleu. Els afectats més greus van haver de ser traslladats al servei d'Urgències de l'hospital, atès que els símptomes eren més notoris i no remetien. Després d'unes hores en observació van tornar al centre educatiu i residencial.