Societat 10/09/2020

Alliberades més d'un centenar de perdius xerra del centre de cria

El Govern indica que la voluntat és poder conèixer com es comporta l'au un cop es troba en un entorn natural

Ana
2 min
Alliberament de la perdiu xerra. / ANA

Sant Julià de LòriaEl secretari d'Estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el director del Cos de Banders, Ferran Teixidó, han alliberat aquest dijous a la tarda una dotzena de perdius xerra al vedat de caça d'Enclar a la zona d'Aixàs. Les aus, procedents del centre de cria de la perdiu xerra autòctona a Llumeners, han estat alliberades en aquest indret estratègic del país amb l'objectiu de poder fer un seguiment dels exemplars alliberats. Segons explica el Govern en un comunicat, la voluntat és poder conèixer com es comporta l'au un cop ha estat alliberada en un entorn natural a través d'un control continu per part dels banders. En total, en les darreres setmanes s'han alliberat prop de 120 perdius xerra autòctones a Canillo, Sant Julià de Lòria i la vall del Madriu, i en les properes setmanes també s'alliberarà la perdiu a Ordino i altres indrets del Principat.

En l'alliberament a Aixàs, també hi ha pres part el president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. Al seu torn, Rossell ha destacat que l'alliberament de les perdius ha estat fruit d'una gran tasca prèvia que es va iniciar el 2016 amb la creació del centre de cria arran del conveni de col·laboració entre el ministeri i la federació per a la reproducció en captivitat.

Mitjançant la definició d'un programa de reproducció, el centre s'ha consolidat al llarg dels anys com a un punt essencial per a la potenciació d'aquesta espècia endèmica dels Pirineus. A més, aquesta iniciativa també permet refermar la conservació de la biodiversitat del país ampliant també la diversitat d'espècies que es poden trobar a la natura.

stats