Societat 03/12/2019

Els alumnes del Maria Moliner debaten sobre el dret a decidir de Catalunya

L'ambaixada espanyola organitza unes jornades amb motiu de la Constitució del 1978

Marc R. Fort
2 min
Assistents a l'esdeveniment. / M. R. F.

Andorra la VellaEls joves de l'escola Maria Moliner es mostren inquiets per la situació actual que s'està vivint a Catalunya amb el procés, un fet que ha quedat demostrat aquest dimarts en l'acte de la celebració les jornades que porten per títol 'Estat democràtic: qüestió de dret' i que s'han dut a terme a l'ambaixada espanyola amb motiu del dia de la Constitució del 1978. En aquest sentit, el professor de Filosofia i llicenciat en dret del Maria Moliner, Aurelio Corral, ha explicat als nois i noies que "la Constitució ha servit per donar tranquil·litat, estabilitat i seguretat jurídica a Espanya". Els joves han aprofitat el torn de preguntes per assabentar-se sobre la crisi política que viu Catalunya i han plantejat preguntes tals com les raons per les quals no es deixa que la societat catalana decideixi el seu futur.

En aquest sentit, Àngel Ros, ambaixador d'Espanya a Andorra, ha reconegut que certament "ha faltat molt de diàleg de caràcter polític, un fet que ha desencadenat en una greu situació d'inestabilitat com la que s'està vivint a Catalunya". D'altra banda, Ros s'ha mostrat sorprès de veure uns alumnes tan "ben formats en aquest aspecte i amb una notable capacitat d'anàlisi".

Per a Àngel Ros, Catalunya va ser la comunitat d'Espanya que més suport va donar a la Constitució espanyola. Ros ha reconegut també que "judicialitzar el procés des del primer moment ha generat determinats problemes que s'han de solucionar mitjançant el diàleg però sense sortir-se del marc constitucional, ja que si s'incompleixen les lleis, la llei ha d'actuar com ha actuat". L'ambaixador ha aprofitat la trobada per descriure la Constitució espanyola com un referent pel que fa a "les llibertats individuals i col·lectives de les persones". Les jornades s'allargaran fins aquest dimecres, dia en què hi assistiran els alumnes de segon de batxillerat.

stats