Societat 11/04/2018

Alumnes de l'escola andorrana s'enfronten a joves catalans i valencians a la Lliga de Debat

S'han desplaçat a Elx on participen fins divendres a la fase final de la competició, organitzada per la Xarxa Vives d'universitats

Ana
1 min
Els alumnes andorrans que s'han desplaçat a Elx. / M. C.

Andorra la VellaDesprés de guanyar la lliga interna, l'equip Menairons de l'escola andorrana de batxillerat comença aquest dimecres la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat que organitza la Xarxa Vives d'universitats. Set alumnes (cinc que competiran i dos de reserva) s'han desplaçat a la Universitat Miguel Hernández d'Elx on s'enfrontaran a 13 equips més d'alumnes catalans i valencians.

Com ja es va fer al febrer durant la lliga local, el tema d'enguany és 'L'humor té límits?. L'activitat té com a objectiu que els estudiants aprenguin i practiquin la seva capacitat d'oratòria, d'argumentació i de reacció davant de l'actuació de l'equip contrincant. A més, també són tres dies en què els joves viuen l'experiència de conviure amb estudiants d'altres punts del territori de parla catalana.

Els equips, que coneixeran cinc minuts abans cada contrincant i si han de debatre a favor o en contra del tema, aniran enfrontant-se de dos en dos fins divendres, moment en què es coneixerà el guanyador de la lliga.

Andorra participa a la Lliga de Debat des de fa quatre anys, coincidint amb l'entrada de la Universitat d'Andorra a la Xarxa Vives, i és el segon cop que un equip de l'escola andorrana passa a la fase final.

stats