Societat 25/01/2024

La Policia rep desenes de denúncies per amenaces de mort a usuaris d'una web de cites

En cas que algú es trobi en una situació similar, s’ha de posar en contacte amb la Policia

ARA Andorra
1 min
Dos agents de la policia.

Andorra la VellaLa Policia ha rebut darrerament més d’una desena de denúncies per extorsions i amenaces de mort a persones que han entrat a pàgines web de contactes. Les víctimes hi accedeixen a través d’anuncis falsos i, quan hi entren, se’ls demanen unes dades, entre les quals, el número de telèfon.

Uns dies després, encara que no s’hagi establert cap contacte, l’afectat rep una trucada o un missatge d’una persona que es fa passar pel responsable de l’empresa que gestiona les cites demanant-li diners pels perjudicis causats, sigui per haver ofès alguna dona o per haver-los fet perdre el temps.

A més de la trucada o el missatge exigint el pagament per mitjà aplicacions per fer transferències, envien imatges amb amenaces de mort per intimidar les víctimes amb l’objectiu que paguin. En cas que algú es trobi en una situació similar, s’ha de posar en contacte amb la Policia i, sobretot, no ha de fer cap pagament. Aquest tipus d’extorsió no és una modalitat nova, sinó que es produeix de forma cíclica arreu del món. Al darrere hi ha organitzacions criminals que arriben a estafar milers d’euros a les seves víctimes.

stats