Societat 29/10/2018

L'ANA recull en imatges els esdeveniments més importants de l'última dècada

L'exposició es pot visitar fins el 15 de novembre i es fa en el marc del 10è aniversari de l'agència

Ana
2 min
L'exposició fotogràfica presentada per l'Agència de Notícies Andorrana al centre comercial illa Carlemany aquest dilluns. / M. P. (ANA)

Escaldes-EngordanyUn recull fotogràfic amb una mostra dels principals esdeveniments polítics, culturals i socials ha estat l'esdeveniment que ha donat el tret de sortida aquest dilluns a la celebració del 10è aniversari de l'Agència de Notícies Andorrana (ANA) on es poden veure imatges que mostren "una dècada d'actualitat" i que estarà disponible al centre comercial illa Carlemany fins el proper 15 de novembre. Així ho ha confirmat en l'acte de presentació la presidenta de l'ANA, Montse Cardelús, que ha informat de les diferents activitats que s'han celebrat durant tot l'any i de la seva culminació el proper dijous 8 de novembre en una jornada dedicada a la informació.

Aquesta exposició fotogràfica retrospectiva és una petita mostra de l'ampli recull fotoperiodístic que l'ANA ha editat en forma de llibre amb algunes de les imatges de més impacte de la història recent del país. El llibre 'ANA 10 anys', elaborat pels periodistes i exdirectors Marta Tort i Albert Roig, presenta al voltant de 150 imatges sobre fets d'actualitat que s'han classificat en nou àmbits temàtics diferents entre els quals hi trobem: successos, infraestructures, política, reivindicacions, fets i gent, diners, cultura i tradicions, esports i visites de personalitats. A més, té la voluntat de mostrar la capacitat dels redactors de l'agència d'oferir un servei de multiformat i d'immediatesa i posar en relleu l'esforç, la constància i el rigor periodístic de l'equip de professionals que han format part de la seva redacció durant aquests anys.

D'altra banda, el cap d'Economia de l'ANA, Bru Noya, ha informat que aquesta celebració va acompanyada de la posada en funcionament de dos nous projectes. D'una banda, l'ANA Economia, una aposta que ha iniciat l'agència aquest any, concretament el mes de febrer, que neix amb l'objectiu de promoure i divulgar contingut de l'àmbit econòmic generat per les institucions, entitats, empreses i persones del país així com aquelles que es generen a nivell internacional. "Nosaltres som conscients de l'economia com a motor d'aquest país" i per aquest motiu "hem fet aquesta aposta", ha assegurat Bru Noya.

Quant al segon projecte que s'ha engegat, respon al nom d'ANA Educa, que té un caràcter pedagògic per al sistema educatiu andorrà. Aquesta proposta es complementa amb la possibilitat d'acollir estudiants que es troben en període de pràctiques sorgits de la universitat.

Andorra acollirà la trobada d'agències estatals d'Europa

La culminació de tots els projectes es produirà el proper 8 de novembre amb la trobada de l'Aliança Europea d'Agències de Notícies (EANA), posada en marxa des de l'any 1956, i que portarà al Principat els directius de les principals agències de notícies i se celebrarà a la sala d'actes del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany. En aquest sentit, Noya ha informat que l'organització actualment està treballant en diversos àmbits que afecten a tots els mitjans de comunicació, com els drets d'autor, la llibertat de premsa, l'aposta per un periodisme de qualitat i l'adaptació de les agències al nou marc digital i tecnològic.

La jornada clourà amb la conferència 'Els ulls de la guerra' a càrrec d'Antonio Pampliega, periodista i corresponsal de guerra segrestat a mans d'Al-Qaeda. El cap d'Economia ha defensat l'elecció de Pampliega pel fet que "ell pot aportar dades sobre què és un captiveri" i "moltes de les víctimes d'aquests grups terroristes acostumen a ser periodistes". A més, ha afegit que el periodista pot "donar una visió en primera persona d'un fet al qual no en som aliens".

stats