Societat 20/01/2022

Andorra acollirà els Jocs Olímpics dels Petits Estats d’Europa el 2025

ARA Andorra
1 min
Les autoritats amb la mascota del Jocs dels Petits Estats 2021. / C. A. (ANA)

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, han encapçalat aquest dijous la primera reunió ordinària del 2022 del Patronat de la Fundació dels Jocs dels Petits Estats d’Europa. La trobada, que s’ha desenvolupat de forma telemàtica, ha permès al Comitè Olímpic Andorrà (COA) comunicar de forma oficial que el Comitè Olímpic Internacional (COI) ha confirmat la designació d’Andorra perquè sigui seu dels Jocs Olímpics dels Petits Estats d’Europa 2025.

La decisió ha estat ben valorada pel patronat que també ha aprovat un petit canvi en els estatus perquè la denominació de l’òrgan inclogui la nova data de celebració de l’esdeveniment esportiu. Amb la nova decisió Andorra acollirà per tercera vegada aquest esdeveniment al país, després de les edicions del 1991 i 2005. El certamen aplega esportistes de nou països: Malta, Luxemburg, Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Xipre, San Marino, Montenegro i Andorra.

La pandèmia causada pel virus SARS-CoV-2 va impossibilitar la celebració dels Jocs dels Petits Estats que s’havien de celebrar a Andorra del 31 de maig al 5 de juny del 2021. L’anul·lació dels Jocs va ser fruit d’una decisió consensuada per part de tots els organismes i institucions implicades davant les dificultats per celebrar un esdeveniment d’aquestes característiques.

stats