Societat 15/04/2020

Andorra, entre França i Espanya segons un estudi sobre els països menys segurs d'Europa davant el coronavirus

L'informe, fet pel consorci Deep Knowledge Group, classifica els estats europeus segons la seva seguretat general i la seva estabilitat a llarg termini

Ara Andorra
2 min
Classificació que mostre els països europeus de més a menys segurs. / DEEP KNOWLEDGE GROUP

Andorra la VellaAndorra es troba a la posició 29 en una classificació dels països europeus menys segurs davant el coronavirus, segons un informe elaborat pel consorci Deep Knowledge Group. El Principat se situa entre els dos paísos veïns i alhora dels més afectats d'Europa: Espanya (33) i França (26). L'estudi analitza diversos paràmetres com l'eficiència de la gestió governamental, l'eficàcia de la quarantena, el risc d'infecció, la gestió de la malaltia o el tractament de l'emergència sanitària, entre d'altres, i puntua al Principat amb 526,45 punts. Una nota que el situa en la posició 29 en una llista de països europeus formada per 33 estats.

Segons aquest estudi, el Principat es troba entremig de dos estats que també ocupen les darreres posicions. Espanya és considerat el país menys segur amb una puntuació de 518,85 i França es troba al número 26, tan sols tres llocs per sobre d’Andorra, amb 527,51 punts. A l'altre extrem de la classificació els països més ben puntuats són Alemanya amb 631,07 punts, seguida de Suïssa i Àustria, amb 619,24 i 616,61 punts, respectivament.

La finalitat d’aquest estudi és ordenar els països segons la seva seguretat general i la seva estabilitat a llarg termini, a més de mostrar en quins estats és més fàcil contagiar-se. També pretén servir per observar en quins llocs la mortalitat per la malaltia és menor i en quins la gent té una més alta probabilitat de recuperar-se.

Aquestes classificacions han estat desenvolupades a partir d'una metodologia analítica pròpia del consorci que inclou 72 paràmetres agrupats en dotze grups i amb 150 països estudiats. També s’indica que les diferents dades que s’utilitzen per fer aquest treball provenen d'organismes com l'Organització Mundial de la Salut, la Universitat Johns Hopkins, la pàgina web Worldometer o els Centres pel Control i la Prevenció de Malalties, entre altres.

stats