Societat 15/09/2022

Andorra podria tenir un milió d'habitants si s'executessin els plans d'urbanisme comunals completament

Espot va donar la dada remarcant que no és una possibilitat, ja que no es demanaran llicències de construcció que cobreixin la totalitat del sòl urbà consolidat

ARA Andorra
1 min
Avinguda Carlemany per a vianants / EE

Andorra la VellaSi es tenen en compte el nombre de plans parcials actualment autoritzats pels comuns, el parc d'habitatges d'Andorra podria augmentar la seva capacitat en gairebé 40.000 persones més. I si, a més, s'afegeix tot el sòl urbà consolidat en virtut dels plans d'urbanisme parroquials, aquesta xifra es podria elevar fins a la hipòtesi de 950.000 habitants, gairebé un milió. Així ho va exposar el cap de Govern, Xavier Espot, en el marc del debat d'orientació política al Consell General. Va aclarir que, evidentment, no es demanaran llicències de construcció que cobreixin la totalitat del sòl urbà consolidat, però que aquestes eren les xifres.

Després d'una dècada de davallada en el nombre d'habitants o de creixement tímid, en els cinc anys que van des del 2016 al 2021, la població ha crescut de forma notable. De fet, es va passar dels 73.000 habitants a gairebé 80.000 en aquest període de cinc anys.

stats