Societat 29/07/2019

L'Andorra de Piqué puja a Segona B

El Gimnàstic de Manresa passarà a ser el filial del club andorrà

Ara Andorra
2 min
Gerard Piqué, fundador i president de Kosmos; Lluís Alsina, director general de MoraBanc, i Ferran Vilaseca, Kosmos Head of Division, amb la samarreta de l'FC Andorra. / C. G. (ANA)

MadridJa és oficial. La Reial Federació Espanyola de Futbol ha decidit que sigui l'Andorra de Gerard Piqué l'equip que ha ascendit a Segona B després de pagar 452.022 euros per cobrir la plaça vacant del Reus, que va descendir a Tercera Divisió per no pagar el seu deute.

Segons el comunicat oficial de la Reial Federació Espanyola de Futbol, s'ha decidit finalment que l'equip del Principat s'hagi endut l'ascens als despatxos. L'Andorra va ser el primer que va fer l'ingrés la setmana passada de la quantitat sol·licitada per la RFEF, que s'ha decantat per ells per davant del Zamora i l'Inter City, els altres dos equips que havien ingressat la mateixa quantitat al Banc d'Espanya.

Es consuma així un ascens que no estava previst. La normativa no contemplava que l'Andorra, ascendit a Tercera Divisió després de guanyar la lliga a la Primera Catalana, pogués optar a la plaça, però les bones relacions de Gerard Piqué, propietari del club des de l'any passat, amb Luis Rubiales, president de la RFEF, van agilitar les operacions, segons Mundo Deportivo.

És la primera vegada en la història del futbol espanyol que un equip aconsegueix ascendir en una mateixa temporada dues categories. De Primera Catalana a Tercera per mèrits esportius i, de Tercera a Segona B, per pagament de plaça. Un fet sense precedents.

A més, el Gimnàstic de Manresa passarà a ser el filial de l'FC Andorra. Segons ha informat el mateix club a les seves xarxes socials, els socis han decidit per votació la conversió del club a l'empresa Kosmos, qui s'ha convertit en l'accionista majoritari de l'equip.

L'empresa, propietat de Gerard Piqué, invertirà a les instal·lacions del club, on canviaran la gespa artificial i millorarà les instal·lacions de l'equip. A més, el futbolista de l'FC Barcelona realitzarà una forta despesa per part de la seva empresa.

stats