Societat 22/04/2019

Andorra manté la 37a posició en la classificació de llibertat de premsa

Segons l'informe: "Els mitjans de comunicació depenen en gran mesura dels poders econòmics, polítics i religiosos"

Marc R. Fort
1 min
Andorra manté la 37a posició en la classificació de llibertat de premsa. / RSF.ORG

Andorra la VellaReporters sense Fronteres ha publicat com ja és habitual l'informe anual sobre la classificació de llibertat de premsa. El 2019, Andorra ocupa la 37a posició, la mateixa que es reflectia en l'informe del 2018. D'ençà que Andorra va entrar dins del rànquing l'any 2013, les baixades en el posicionament han estat constants i considerables. Tant el 2013 com el 2014 Andorra ocupava la 5a posició. El 2015 va caure fins a la 32a, i així, gradualment fins a la que es troba actualment.

L'informe constata que a Andorra, "els mitjans de comunicació depenen en gran mesura dels poders econòmics, polítics i religiosos, el que sovint provoca conflictes d'interès" per la qual cosa "dificulta als periodistes cobrir les activitats dels bancs del país".

Noruega, segueix encapçalant la primera posició des del 2018, tot i que en anys anteriors sempre havia estat entre les tres primeres. "Avui en dia els mitjans de comunicació del país són lliures i els periodistes no pateixen censura ni pressions polítiques", assegura el portal.

Turkmenistan, és el país on els periodistes són més censurats, ocupant l'última posició aquest 2019 i mantenint-la des del 2014. En el país asiàtic tots els mitjans de comunicació estan controlats per l'Estat i els pocs internautes que hi ha al país només tenen accés a una versió molt censurada del web.

stats