Societat 30/10/2019

L’Andorra a Taula continua sumant restaurants

Les jornades gastronòmiques tornen de l’1 de novembre a l’1 de desembre, amb l’objectiu de tornar a superar els 7.000 menús venuts

A. S.
2 min
Presentació de l'Andorra a Taula. / A.S.

Escaldes-EngordanyLa 13a edició de les jornades gastronòmiques Andorra a Taula continua sumant restaurants. Enguany dos establiments més s'han sumat a les jornades que s'oferiran entre l'1 de novembre i l'1 de desembre. En total, hi haurà 34 restaurants que oferiran menús d'entre 25 i 45 euros, ha explicat Carles Ramos, president de la Unió Hotelera d'Andorra, entitat organitzadora de l'esdeveniment. "Aquest any tenim més representació de restaurants a totes les parròquies", ha indicat Ramos, qui ha comentat que la major part d'establiments participants se segueixen concentrant a les parròquies centrals d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Un dels objectius és tornar a superar la xifra de més de 7.000 menús venuts que es va arribar l'any passat, ha destacat el president de l'UHA, qui ha volgut remarcar que les jornades tenen "un impacte al voltant dels 300.000 euros al país". En aquesta línia, ha destacat el fet que coincideixi amb l'Andorra Shopping Festival, però s'ha mostrat afectat i atemorit per si hi hagués algun possible tall a la carretera. "Tot el que comporta l'entrada de vehicles al país ens afecta". Pel que fa a les jornades pròpiament dites, ha comentat que l'Andorra a Taula permet "imaginació als cuiners" i que es destaquin "productes andorrans".

Com ja és habitual, les jornades comptaran amb la col·laboració d'Estrella Damm, de manera que tots els menús aniran maridats amb una cervesa de la marca catalana. Aquesta edició però, també compta amb la Denominació d'Origen Protegida de Les Garrigues, la marca d'oli que va esdevenir la primera denominació d'origen alimentària d'Espanya.

Durant la presentació de les jornades, Roger Biosca, cuiner de l'hotel de l'Isard, ha mostrat la seva intenció per potenciar el producte andorrà. "Aquest any ens hem decantat pel poltre", ha comentat Biosca, qui així i tot assegura que durant aquesta mostra gastronòmica "els cuiners ens hauríem d'arriscar més". D'altra banda, també ha comentat que el que busca cada cop més la gent són els menús degustació, i això es pot observar en els menús que s'ofereixen enguany, ja que "hi ha molts més menús degustació que els altres anys". A més, creu que els productes de temporada com són els bolets, castanyes o moniatos, hi estaran molt presents.

stats