Societat 28/05/2019

Andorra Telecom nega que els mòbils es connectin a la seva xarxa a la Seu

Les queixes van ser presentades davant l'Agència Catalana de Consum

Marc R. Fort
1 min
Les noves oficines d'Andorra Telecom, a Prat de la Creu / S.F.

Andorra la VellaEl portaveu d'Andorra Telecom, Carles Casadevall, s'ha mostrat sorprès davant les queixes de persones que viatgen a Andorra i asseguren que els seus mòbils es connecten a la companyia andorrana estant encara en territori espanyol. Eli Abad, directora de l'Agència Catalana de Consum, va alertar d'aquesta situació que pot resultar especialment greu quan la connexió a la xarxa andorrana es produeix des de poblacions com la Seu d'Urgell.

Casadevall ha assegurat que "això és impossible, ja que la cobertura de les xarxes andorranes només cobreix territori andorrà". Tot i això, Casadevall ha posat sobre la taula la possibilitat que "en llocs propers a la Seu d'Urgell, si aquests es troben a molta alçada, podria ser que passés, però no en nuclis urbans", afegint que "per prevenció, hem revisat totes les nostres antenes i no s'ha detectat cap anomalia".

"Nosaltres no podem prendre cap mesura, ja en el supòsit que això passés, l'encarregat de dur a terme les revisions pertinents és el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme d'Espanya", ha advertit el portaveu. D'altra banda, Casadevall assegura que la companyia no ha rebut cap queixa en aquest sentit, "ni els andorrans que viatgen a Espanya ni a la inversa ens han comunicat res semblant". Per evitar aquest tipus de situacions desagradables, des d'Andorra Telecom recomanen configurar els dispositius en mode de selecció manual. Això, el que implica, és que quan el mòbil perd la cobertura no es connecta automàticament a la primera xarxa disponible que troba, sinó que és l'usuari qui l'ha de seleccionar manualment. Aquesta mesura és la que prenen els clients residents al Pas de la Casa per evitar connectar-se a companyies franceses.

stats