Societat 23/03/2020

Andorra Telecom facilita internet a 33 estudiants

La companyia també activa el canal amb contingut educatiu France 4 al dial 144 de la televisió de fibra òptica

Agència Ana
2 min
Una ONT d'Andorra Telecom. / ARXIU ANA

Andorra la VellaAndorra Telecom ha instal·lat internet a 33 estudiants perquè puguin seguir les classes a distància, gràcies a la col·laboració amb el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior. La mesura es va adoptar arran del confinament dels escolars del país per tal de garantir que totes les famílies disposin d'una connexió per continuar el curs a través de les eines telemàtiques. Aquesta actuació es completa amb la cessió de tauletes digitals per part del ministeri a aquells estudiants que no en disposin per garantir-los l'accés al material didàctic digital.

El director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha destacat que internet permet continuar amb l'aprenentatge tot i el confinament als domicilis. "Aquesta situació ens fa veure la utilitat que té la tecnologia per mantenir-nos comunicats" ha indicat Nadal, que ha afegit que la connectivitat no només permet el teletreball sinó també permet continuar impartint el programa del curs escolar.

En aquest sentit, els centres de segona ensenyança, batxillerat i formació professional han organitzat l'activitat lectiva amb les eines informàtiques que utilitzen habitualment i seguint un calendari acordat amb l'equip educatiu. Pel que fa a les escoles de primera ensenyança, les activitats es compartiran a través del correu electrònic o de la pàgina web del centre.

Disponible el canal France 4

D'altra banda, Andorra Telecom ha activat des d'aquest dilluns el canal France 4 en el dial 144 de la televisió de fibra òptica. El canal dedica la seva programació a qüestions educatives arran del confinament i facilitarà la continuïtat del programa lectiu als alumnes del sistema educatiu francès. Gran part de la nova creació 'Nation Apprenante' es destinarà a l'emissió de cursos en directe per part de professors del sistema públic francès. Segons indica la companyia en un comunicat, el canal estarà actiu mentre duri el confinament per l'alerta sanitària de la Covid-19.

Així doncs, entre les 9 i les 10 hores hi haurà 30 minuts de lectura i 30 de matemàtiques pels alumnes de primera ensenyança. Entre les 11 i les 12 hores i entre les 14 i 15 hores l'oferta pedagògica anirà destinada als alumnes de segona ensenyança, i finalment, de les 15 a les 16 hores, s'oferirà contingut pels alumnes de batxillerat. La resta d'hores i el cap de setmana també s'emetran altres espais de contingut educatiu.

stats