Societat 08/10/2019

Andorra treballarà per aconseguir el Mundial d'esquí del 2027

Tenen temps fins al maig del 2021 per presentar la candidatura

Carles Alonso
2 min
La candidatura andorrana va tornar de Zurich, amb les Finals del 2023 tancades. / C.A.

Andorra la VellaDesprés que la candidatura de la Federació Andorrana d'Esquí, Grandvalira i el Govern hagi aconseguit que en el 2023, Andorra torni a acollir les finals de la Copa del Món d'esquí alpí, els responsables federatius i de Granvalira ja miren cap al 2027, quan segons han informat en roda de premsa aquest dimarts "estudiarem la possibilitat de presentar una candidatura per organitzar el Mundial del 2027". De moment està en procés d'estudi i de producció perquè tenen poc menys de dos anys per presentar la candidatura. Segons David Hidalgo, CEO de Grandvalira, "el maig del 2021 és el termini màxim per presentar la candidatura, i el maig del 2022 l'haurem de presentar i la comissió haurà de votar, cinc anys abans".

El màxim responsable de l'estació andorrana de Grandvalira, David Hidalgo ha explicat també que "després de recollir un bon feedback de les finals organitzades aquest any, hem tornat a aconseguir les finals de 2023". El mateix CEO de Grandvalira ha afegit que "tenim el llistó molt alt, però estic segur que seguirem sent referents amb activitats noves i diferents".

Per preparar aquest esdeveniment, tant la FAE com la mateixa estació de Grandvalira han demanat "l'organització d'una Copa d'Europa el 2021". Tant Hidalgo com el president de la FAE, Josep Pintat, han comentat que "no està oficialment atorgada, però sí donada de paraula".

Els responsables federatius de l'esquí andorrà han explicat que "la petició de fer un Mundial cada vegada és més difícil, per no dir impossible". Tot i això, Pintat ha explicat també que "hem fet l'evolució que tocava. Primer, Copa d'Europa, després Copa del Món, i pel 2027, serem valents i demanarem el Mundial".

De la seva part, el secretari d'Estat d'Esports i Cultura del Govern, Justo Ruiz, ha comentat que "ens hem de congratular tots perquè tenim una oportunitat per consolidar d'una manera definitiva i ferma, que Andorra és una plaça capaç d'organitzar qualsevol esdeveniment esportiu i també crec que és un reconeixement de la bona beina feta fins ara".

stats