Societat 18/12/2020

L'assimilació comarcal d'Andorra i l'Alt Urgell es farà efectiva dilluns

El Principat podrà rebre un turisme català que es limita a les bombolles de convivència

ARA Andorra
1 min
El vicepresident català, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, aquest divendres / ARA

Andorra la VellaEl govern de la Generalitat ha ratificat aquest divendres que, a partir de dilluns, l'Alt Urgell i Andorra queden assimilats com si fossin una sola comarca. El vicepresident de l'executiu, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Meritxell Budó, han comparegut per anunciar les noves mesures restrictives, donada la tendència a l'alça d'expansió del SARS-CoV-2, que tindran vigència des d'aquest dilluns, 21 de desembre, i fins l'11 de gener.

Andorra i l'Alt Urgell queden integrats en una sola comarca, per tant es permetrà la mateixa mobilitat en aquests territoris que es permet a Catalunya”, ha anunciat Budó. Això suposa que fins l'11 de gener la mobilitat queda restringida a l'àmbit comarcal. Però amb alguna excepció, i és que per motius familiars o per desplaçaments de la mateixa bombolla de convivència sí que es permetrà sortir del perímetre comarcal. És a dir, que Andorra podrà rebre turisme, tot i que aquest turisme es reserva als nuclis de convivència.

Pel què fa a les trobades entre familiars i amics seran de sis persones, excepte els dies 24, 25 i 26 de desembre i el 6 de gener, que s'ampliarà a deu persones i dues bombolles de convivència.

stats