Societat 30/03/2019

Andorra la Vella dona la benvinguda a la primavera mirant al Japó

Entre les activitats programades, tallers d'origami, d'art sumi-e, sobre com cuidar un bonsai, o per descobrir tots els secrets que amaga el kimono

T. Navarro
1 min
Un moment de la festa de la primavera, aquest dissabte al Parc Central. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaKimonos florits i ritme de tambors per donar la benvinguda a la primavera. Durant tot el dia al Parc Central de la capital la gent ha aprofitat el dia assolejat per participar a la festa que celebra l'arribada de la nova estació. La festa s'ha volgut fer coincidint amb la florida dels cirerers, encara que "aquest any la primavera ha vingut una mica abans d'hora i alguns arbres no estan totalment florits", ha lamentat la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol. Per a la cònsol, que espera poder tornar-la a repetir l'any vinent si continua de cònsol, "l'important és que la gent surti al carrer, gaudeixi i conegui la cultura japonesa".

Entre les activitats programades, tallers d'origami, d'art sumi-e, sobre com cuidar un bonsai, o per descobrir tots els secrets que amaga el kimono. També exhibicions, com la de Kendo, a càrrec de l'Associació Esportiva del Lycée Comte de Foix, o la d'art sumi-e, de la mà de Mitsuru Nagata amb la participació del mestre de taiko, Keita Kanazashi. Tot això amenitzat amb actuacions de tambor japonès, que ha protagonitzat el grup Taiko Enishi en diversos moments del dia.

stats