Societat 09/09/2020

Andorra la Vella destina més de 400.000 euros a subvencions esportives

El comú també introdueix un nou paquet de mesures per ajudar als clubs a pal·liar els efectes de la Covid-19

Ana
2 min
Alguns dels membres del Karate Club Shotokan. / COMÚ ANDORRA LA VELLA

Andorra la VellaEl comú d'Andorra la Vella posa en marxa una nova convocatòria de subvencions per a la temporada 2020-2021 per donar suport a les entitats que realitzin activitats esportives a Andorra la Vella amb una durada anyal o puntual que incideixin en la creació i l'enfortiment de l'esport de bases, el suport a l'esport de competició i en les xarxes associatives en el món de l'esport. A més, aquesta subvenció també va destinada a aquelles entitats que fomentin les relacions ciutadanes a través de la difusió de les diverses formes d'activitat física i esportiva, i a les que es dediquin a la integració social per mitjà de l'esport. La convocatòria s'obre aquest dijous i finalitza el proper 30 de setembre i es destinen 405.000 euros, la mateixa quantitat que l'any passat, segons informa el comú a través d'un comunicat.

Poden sol·licitar les subvencions els clubs esportius, les seccions d'acció esportiva i les agrupacions esportives sense ànim de lucre que estiguin inscrites al Registre Comunal d'Associacions d'Andorra la Vella i que duguin a terme a la parròquia l'activitat per a la qual es demana la subvenció.

A més, el comú introdueix un paquet de mesures per ajudar els clubs esportius amb seu a la parròquia a pal·liar els efectes derivats de la Covid-19, que en molts casos han suposat una davallada d'ingressos de les entitats que promouen l'esport a causa de l'aturada de l'activitat els darrers mesos. D'una banda, els clubs que facin activitats per a infants i joves quedaran exempts de pagar el lloguer de les instal·lacions esportives comunals entre el setembre i el desembre. D'altra banda, també s'han modificat els percentatges econòmics per atorgar les subvencions de tal manera que els clubs poden accedir al mateix volum d'ajudes que els anys anteriors tot i tenir, en molts casos, menys ingressos.

Per quart any consecutiu la convocatòria d'ajudes per a la temporada 2020-2021 s'adreça a activitats que es fan en horari extraescolar i ofereix cinc programes diferents: per a la promoció de l'esport en edat escolar i esport joves, per a la promoció de l'activitat física i l'esport en sectors socials amb característiques especials, per a l'organització d'activitats esportives puntuals o temporals, i per a la formació de tècnics i directius esportius per a les activitats esportives en períodes de vacances escolars.

Per tal de facilitar la concurrència, aquest dijous a les 19.30 hores es farà una presentació de les bases de la convocatòria al Centre de congressos a la qual es preveu que assisteixin representants de la trentena d'entitats esportives inscrites al registre comunal d'entitats, així com membres d'altres clubs i col·lectius. En el marc de les mesures per evitar la transmissió de la Covid-19, el comú ha limitat l'assistència a una persona per entitat.

stats