Societat 04/09/2019

Andorra la Vella destina més de 400.000 euros en subvencions esportives

La sala d'actes de la Llacuna acollirà aquest dimecres a la tarda la presentació de les bases de la convocatòria on està previst que hi assisteixin 22 entitats de la capital

Agència Ana
2 min
El conseller de Joventut, Participació Ciutadana i Esports, Alain Cabanes, durant la presentació de les subvencions a les entitats esportives, aquest dimecres al vespre. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl comú d'Andorra la Vella ha publicat aquest dimecres al BOPA l'obertura del termini per sol·licitar les subvencions esportives per al curs 2019-2020. Des de la corporació es vol donar suport a les entitats de la capital que duguin a terme activitats esportives amb una durada anyal o puntual que incideixen en la creació i l'enfortiment de l'esport base; el suport a l'esport de competició; les xarxes associatives en el món de l'esport; a les entitats que fomentin les relacions ciutadanes a través de la difusió de les diverses formes d'activitat física i esportiva, i a les entitats que es dediquin a la integració social per mitjà de l'esport.

La convocatòria de lliure concurrència s'obrirà aquest dijous i el termini s'allargarà fins al pròxim 25 de setembre i es destinaran fins a 405.000 euros (en la convocatòria anterior es van acordar subvencions per un import de 395.358 euros), el que suposa un increment del 2,5%.

Les subvencions poden sol·licitar-les els clubs esportius, les seccions d'acció esportiva i agrupacions esportives sense ànim de lucre que estiguin inscrites al Registre Comunal d'Associacions d'Andorra la Vella i que duguin a terme a la parròquia l'activitat per a la qual es demana la subvenció.

Per tercer any consecutiu, la convocatòria d'ajudes s'adreça a activitats que es fan en horari extraescolar i s'ofereixen cinc programes diferents. El primer d'ells fa referència a la promoció de l'esport en edat escolar i esport jove (de l'1 de juliol del 2019 al 30 de juny del 2020), que està adreçat a infants d'entre 6 i 16 anys i joves d'entre 17 i 30 anys residents a Andorra la Vella; el segon, dedicat a la promoció de l'activitat física i l'esport en sectors socials amb característiques especials (de l'1 de juliol del 2019 al 30 de juny del 2020), està adreçat a la gent gran, els discapacitats físics, psíquics i sensorials, els malalts mentals i els col·lectius de risc social residents a la capital amb una durada mínima de sis mesos; pel que fa al tercer té a veure amb l'organització d'activitats esportives puntuals i/o temporals (de l'1 d'octubre del 2019 al 30 de setembre del 2020); el quart programa està adreçat a la formació de tècnics i directius esportius (de l'1 de juliol del 2019 al 30 de juny del 2020), i el darrer, referent a activitats esportives en períodes de vacances escolars (de l'1 d'octubre del 2019 al 30 de setembre del 2020), vol donar suport a activitats esportives en períodes de vacances escolars per a infants d'entre 4 i 12 anys per a cobrir les despeses de desplaçaments i instal·lacions comunals.

Tal com informa el comú i per facilitar la concurrència, aquest dimecres, a partir de les 19.30 hores, es farà una presentació de les bases de la convocatòria a la sala d'actes de la Llacuna, a la qual es preveu que assisteixin representants de les 22 entitats esportives inscrites al registre comunal d'entitats, així com membres d'altres clubs i col·lectius.

stats