Societat23/09/2019

Andorra la Vella vol donar a conèixer els camins de l’obaga

Des del departament de Medi Ambient del comú s’han habilitat cinc miradors i fonts, a banda de millorar la senyalització dels camins

A. S.

Andorra la VellaEl comú d’Andorra la Vella ha presentat les millores dels camins de muntanya de la part obaga amb l’objectiu de potenciar-los i donar valor a aquesta zona. Segons David Astrié, conseller de Medi Ambient i Innovació, aquests camins no són massa coneguts ni per la mateixa gent d’Andorra. “Són camins que ja existien però hem reforçat la senyalització”, ha declarat Astrié. A banda, en aquests camins també s’han habilitat cinc miradors i s’hi ha construït fonts. “Tots els treballs s’han efectuat des del mateix departament de Medi Ambient, és a dir, pràcticament a un cost zero”, ha explicat el conseller, ja que l’únic cost "han estat els 400 euros que han costat els vinils de les fotografies panoràmiques" que es troben a cada mirador.

Tots els camins estan marcats amb la durada aproximada i el grau de dificultat, i hi ha dos punts de sortida, l’aparcament del Prat Primer, al costat del berenador de la Comella i l’aparcament del Serradells. Tal com indica Astrié, els camins són accessibles per a tota mena de públic sempre que portin el material adequat, ja que “són passejos de com a màxim entre 3 i 4 hores”.

Cargando
No hay anuncios

Des del departament també s’ha habilitat uns tríptics per ajudar a difondre aquests camins i també s’ha creat l'etiqueta #miradorsALV per les xarxes socials. Finalment, el conseller ha explicat que el projecte ha tingut una durada de dos anys i que, posteriorment, “hi haurà una segona fase del projecte a la solana” on s'efectuarà un treball similar. El departament també ha volgut recordar l'existència de rutes de muntanya a la parròquia, ja que Andorra la Vella té un total de 170 quilòmetres de camins marcats, entre recs i camins de muntanya, amb 65 camins catalogats.