Societat 23/09/2019

Andorra la Vella vol donar a conèixer els camins de l’obaga

Des del departament de Medi Ambient del comú s’han habilitat cinc miradors i fonts, a banda de millorar la senyalització dels camins

A. S.
2 min
Imatge d'Andorra la Vella des del mirador del Bosc Negre. / A. S.

Andorra la VellaEl comú d’Andorra la Vella ha presentat les millores dels camins de muntanya de la part obaga amb l’objectiu de potenciar-los i donar valor a aquesta zona. Segons David Astrié, conseller de Medi Ambient i Innovació, aquests camins no són massa coneguts ni per la mateixa gent d’Andorra. “Són camins que ja existien però hem reforçat la senyalització”, ha declarat Astrié. A banda, en aquests camins també s’han habilitat cinc miradors i s’hi ha construït fonts. “Tots els treballs s’han efectuat des del mateix departament de Medi Ambient, és a dir, pràcticament a un cost zero”, ha explicat el conseller, ja que l’únic cost "han estat els 400 euros que han costat els vinils de les fotografies panoràmiques" que es troben a cada mirador.

Tots els camins estan marcats amb la durada aproximada i el grau de dificultat, i hi ha dos punts de sortida, l’aparcament del Prat Primer, al costat del berenador de la Comella i l’aparcament del Serradells. Tal com indica Astrié, els camins són accessibles per a tota mena de públic sempre que portin el material adequat, ja que “són passejos de com a màxim entre 3 i 4 hores”.

Des del departament també s’ha habilitat uns tríptics per ajudar a difondre aquests camins i també s’ha creat l'etiqueta #miradorsALV per les xarxes socials. Finalment, el conseller ha explicat que el projecte ha tingut una durada de dos anys i que, posteriorment, “hi haurà una segona fase del projecte a la solana” on s'efectuarà un treball similar. El departament també ha volgut recordar l'existència de rutes de muntanya a la parròquia, ja que Andorra la Vella té un total de 170 quilòmetres de camins marcats, entre recs i camins de muntanya, amb 65 camins catalogats.

stats