Societat 25/10/2019

Andorra la Vella inaugura la Fira amb una previsió de 60.000 visitants

Marsol l'ha definit com "un punt d'informació" per conèixer els diferents productes que s'hi exposen

T. Navarro
2 min
Inauguració de la 41a edició de la Fira d'Andorra la Vella. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaDurant aquest cap de setmana l'aparcament del Parc Central esdevindrà un punt de referència de l'activitat econòmica i social del Principat amb la 41a Fira d'Andorra la Vella. Aquest divendres, diferents autoritats tant de les administracions nacionals com comunals han assistit a la inauguració, que ha començat amb el tall de cinta del cap de Govern, Xavier Espot, i de la cònsol major de la capital, Conxita Marsol. Amb prop de 170 expositors, 10.000 metres quadrats i la previsió de bon temps per aquests dies, el comú preveu arribar als 60.000 visitants.

La Fira és per a Marsol "un punt d'informació de totes les empreses i comerciants", on la gent aprofita l'esdeveniment per "anar a veure" i, després, amb "un coneixement del producte, la gent busca el lloc per anar-lo a trobar". Entre els sectors amb més afluència, la cònsol ha destacat l'automobilístic, donat que es poden veure "tots els vehicles a la vegada i no anar concessionari per concessionari". Amb tot, el sector que "realment fa fira" és el de la mercaderia petita, on es troben els empresaris de productes agrícoles i artesans d'Andorra.

El cap de Govern, Xavier Espot, veu la fira com "un símbol" que "marca l'inici de la tardor", a la que solia anar amb "els meus pares i els meus avis". Precisament, aquesta edició fa una mirada al passat amb l'exposició 'Memòries de la construcció de l'avinguda Meritxell', una mostra que viatja de l'any 1930 fins al 1977 mostrant l'evolució de l'antic tram de la CG1.

Recinte multifuncional

Espot ha anunciat aquest divendres la intenció de l'executiu d'incorporar als pressupostos del 2020 una partida per a l'estudi i construcció del recinte multifuncional, que acollirà esdeveniments com el Cirque du Soleil o la mateixa Fira. L'ha definit com "una d'aquestes inversions que, malgrat tenen un cost econòmic important, tenen un valor afegit i un retorn positiu". En aquest sentit, "estem força dotats en matèria d'infraestructures, de carreteres, de proteccions antiallaus o contra la caiguda de blocs rocosos", incidint que "no vol dir que no ho haguem de continuar fent", però "hem de saber seleccionar i determinades partides podran destinar-se a altres inversions".

Les paraules d'Espot se sumen a les de la ministra de Turisme, Verònica Canals, que va remarcar la importància de comptar amb una partida pressupostària per engegar el projecte. Marsol ha recordat que la capital ja ha posat a disposició del Govern quatre terrenys de titularitat pública, una la zona de la Margineda, un altre al Jovial, l'altre davant de l'edifici administratiu de Govern i el darrer al Fener. El comú es reunirà la setmana que ve amb la ministra de Turisme per acabar de definir les línies a seguir.

stats