Societat 22/08/2022

Andorra la Vella inicia la prova pilot de l'aparcament dissuasiu que costarà un euro al dia

Adequarà la disponibilitat de places d’abonaments en funció de la demanda

ANA
1 min
Una imatge de l'aparcament del Parc Fluvial.

Andorra la VellaEl comú d’Andorra la Vella engega una prova pilot adreçada a les persones que treballen a la parròquia amb l’objectiu de contribuir a descongestionar el trànsit a la capital. Consisteix a oferir abonaments mensuals a un preu de 30 euros (que equival a un euro al dia) a l’aparcament del Parc Fluvial (s’hi accedeix des de l’avinguda Santa Coloma, 93). El pàrquing, que ofereix un centenar de places de rotació amb les tarifes habituals, adequarà la disponibilitat de places d’abonaments en funció de la demanda.

Segons informen des del comú, la mesura pretén que els treballadors a la parròquia tinguin l’opció d’aparcar el seu vehicle a un preu reduït (un euro al dia) en horari laboral: de les set del matí a les deu de la nit, i es desplacin al seu lloc de treball a peu o bé en autobús.

L’aparcament del Parc Fluvial es troba al límit entre Andorra la Vella i Santa Coloma, una ubicació que permet una bona connexió a peu a diferents punts de la parròquia, ja sigui a través del passeig del riu o de les avingudes Santa Coloma i d’Enclar; o en autobús. El bus comunal, a un preu simbòlic de 0,10 euros, hi té parada a pocs metres i és gratuït per als ciutadans que tenen l’abonament sense cap cost del transport nacional.

Els interessats a sol·licitar aquest abonament es poden descarregar el formulari a través del web del comú i hauran de tramitar la demanda a les oficines de l’aparcament Centre Ciutat, al carrer Prat de la Creu.

stats