Societat 11/09/2020

Andorra la Vella restableix el doble sentit de circulació al carrer Sant Andreu a partir de dilluns

"L’inici del període escolar ha incrementat el volum de trànsit al centre del país", argumenta el comú

Ana
2 min
Les indicacions sobre el sentit únic al carrer Sant Andreu. / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Andorra la VellaEl proper dilluns 14 de setembre a les 7.30 hores es restablirà el doble sentit de circulació al carrer Sant Andreu d’Andorra la Vella, després d’un mes i mig de prova pilot, període durant el qual la via s’ha limitat a una única direcció cap a l’hospital.

L’inici del curs escolar aquest dimecres ha posat en relleu un increment de trànsit generalitzat al país, equiparable a un dia feiner estàndard previ a la pandèmia sanitària. L’augment de la densitat circulatòria a l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes-Engordany, provocada pel flux de vehicles provinents de les valls del nord així com de l’activitat regular de l’aparcament del Falgueró situat a l’entorn de l’hospital, fa que es provi de nou el doble sentit de circulació que, en cas de descongestionar el trànsit, tornarà a quedar-se de manera definitiva. Aleshores, el Comú d’Andorra la Vella establirà mecanismes estrictes de control de la velocitat a la zona.

La prova pilot de sentit únic al carrer Sant Andreu s’iniciava el 4 d’agost amb l’objectiu de reduir la circulació de vehicles a alta velocitat pels carrers residencials Bisbe Príncep Iglesias i Creu Grossa. Tal com es va anunciar fa uns dies, a final de setembre es farà una valoració per fixar les mesures que facin disminuir i alentir la circulació rodada en una zona molt transitada a peu pels escolars del col·legi Sant Ermengol.

Escaldes aplaudeix

Des del comú d’Escaldes-Engordany, per la seva banda, aplaudeixen la reobertura dels dos sentits del carrer Sant Andreu. La corporació comunal d’Escaldes-Engordany entén que el carrer Sant Andreu és una via "fonamental" en els fluxos de trànsit, en especial per a les parròquies del nord, i per tant "semblava evident que amb la prova pilot es provocarien embussos, aturades, dificultats i, en definitiva, col·lapse circulatori", afirma el consistori escaldenc en un comunicat aquest divendres. D’altra banda, continua la nota, la component sanitària, entesa com a servei de transport d’urgències (ambulàncies), advocava per mantenir el doble sentit del citat carrer Sant Andreu.

stats