Societat 07/09/2017

Andorra la Vella treballa per acabar amb les colònies de gats salvatges

Un veí denuncia haver patit lesions per part d'un d'aquests animals, quan intentava fer-lo baixar del cotxet de la seva filla

Ana
2 min
Andorra la Vella treballa per acabar amb les colònies de gats salvatges

Andorra la VellaEl comú d'Andorra la Vella treballa, des de fa un temps, per acabar amb la proliferació de colònies de gats salvatges en alguns barris de la parròquia, com ara els del Pui i Puial, o a la zona del Rec del Solà, entre d'altres. Realitzen inspeccions periòdiques juntament amb els serveis de fauna del Govern i activen les mesures de seguretat corresponents.

A través d'un missatge a la xarxa social Facebook, Josep Magallon explica que ha patit una reacció violenta per part d'un d'aquests felins. L'afectat diu que el problema "ha anat més lluny de les ja habituals cagades i pixades a l'escala de casa o les escombraries trencades i regirades pel barri". Afegeix que l'últim ha estat trobar "un gat dormint al cotxet de la meva filla, el qual deixem aparcat a l'escala de casa, i al moment de provar de fer-lo fora, m'ha mossegat a la mà com déu mana".

La mà embolicada de Josep Magallon per la mossegada d'un dels gats.

Segons comenta Magallon, ara haurà de fer-se cures, prendre antibiòtics i vacunar-se, "atès l'alt risc de malalties i infeccions relacionades amb aquests gats que no estan vacunats". Per últim, acaba demanant a la gent que deixa menjar al carrer, "que s'ho pensi dues vegades abans de fer-ho i entengui que no fan cap favor a ningú, ni als gats ni als ciutadans".

En resposta al comentari d'aquest afectat, el conseller de Medi Ambient, David Astrié, explica que "s'informa als veïns de les conseqüències que comporta alimentar aquests gats"; per això lamenta que encara hi hagi gent que no respecti les normes, contribuint així a la seva proliferació.

Alguns veïns deixen menjar pels gats al portal de casa seva. / J. M.

En el mateix missatge, el conseller Astrié diu que "seguiran treballant" per acabar amb aquesta problemàtica i que, per aconseguir-ho, "és important la col·laboració de les associacions protectores d'animals".

stats