Societat 10/05/2022

Andorra vol introduir els eSports en el sistema educatiu

El Principat es pretén convertir pel 2023 en un 'hub' tecnològic reconegut internacionalment

ARA Andorra
1 min
Assistència multitudinària en un torneig d’e-sports.

Andorra la VellaAndorra es vol convertir pel 2023 en un 'hub' tecnològic reconegut internacionalment pels eSports. Segons avança el mitjà El Confidencial, el pla estratègic preveu atraure jugadors i competicions d'aquest món digital i està dissenyat en set eixos estratègics. El projecte, desenvolupat pel Govern juntament amb Actua i de la mà de l'empesa Auren, preveu diverses accions en àmbits com l'economia i l'empresa, el turisme, la competició, les infraestructures TI, el jurídic i també en l'educatiu. De fet, en aquest últim es vol ajudar a millorar la percepció dels eSports amb campanyes de sensibilització que ajudin als joves a tenir uns millors hàbits.

D'aquesta manera, el Principat vol introduir els eSports al sistema educatiu dins deu seu pla estratègic per promocionar el sector i atraure inversió estrangera. De fet, el món del dels esports electrònics ajudarà als joves a formar-se en temes de programació i tecnològics, i així evitar el fracàs escolar.

Pel que fa a l'àmbit legal, Andorra pretén crear un marc de relacions laborals específic per a jugadors i clubs. En temes econòmics, es vol impulsar ajuts, facilitar la creació de companyies nacionals i atraure'n d'internacionals. Dins d'aquest ecosistema, també es crea la marca Andorra eSports per atraure turisme vinculat aquest món

stats