Societat 30/09/2022

Anticorrupció investiga a Espanya la relació entre Piqué i Kosmos amb Rubiales

Se centra, específicament, en els acords subscrits perquè la Supercopa de futbol passés a disputar-se a l'Aràbia Saudita

ARA Andorra
1 min
pique

Andorra la VellaLa Fiscalia Anticorrupció espanyola ha posat en marxa una sèrie de diligències, arran de les denúncies, per investigar la gestió de LuisRubiales a la RFEF, tal com publica 'El Mundo'.

El fiscal José Miguel Alonso és qui va alliberar el passat mes de maig un rosari de requisits a l'Agència Tributària, al Consell Superior d'Esports (CSD), a la Intervenció General de l'Estat (IGAE), a la mateixa federació i als registres mercantils. Tot amb l'objectiu d'aprofundir en les relacions entre l'òrgan de govern del futbol espanyol i el hòlding empresarial del futbolista del Barça Gerard Piqué.

Però també ha fet extensives les seves reclamacions als ingressos fixos o variables percebuts durant els últims anys per Rubiales o, fins i tot, a l'habitatge que ha vingut utilitzant el màxim responsable del futbol espanyol amb càrrec a fons federatius.

'El Mundo', assegura en la seva informació, ha tingut accés a l'exhaustiva ordre lliurada pel Ministeri Públic, que va obrir una recerca després de les revelacions publicades per 'El Confidencial'.

En el marc d'aquestes perquisicions ha exigit també a la RFEF tots els contractes "signats perquè la Supercopa de futbol passés a disputar-se a l'Aràbia Saudita amb un nou format". Atès que l'RFEF va pactar amb Piqué el pagament de comissions milionàries que li van anar finalment abonades per les autoritats saudites.

El fiscal Anticorrupció se centra, específicament, en els acords subscrits entre l'entitat que presideix Rubiales i les empreses de Piqué, KosmosFootball, S.L., i Kosmos Global Hòlding, S.L., "amb referència a aquesta competició". Però també en relació amb "qualsevol altra matèria".

stats