Trenta anys dels Esports d'estiu d'Escaldes-Engordany

Les novetats d'enguany són un campus de tir amb arc i visites al museu Thyssen

Els Esports d'estiu d'Escaldes-Engordany compleixen enguany 30 anys, i han passat de començar amb uns 250 infants a les 3.262 places que enguany hi ha disponibles durant un total de deu torns entre el 2 de juliol i el 7 de setembre. La trentena d'activitats, tant esportives com lúdiques, van dirigides a infants i joves d'entre 3 i 16 anys, i les novetats d'enguany són un campus de tir amb arc i unes visites al museu Thyssen. Però, tal com han explicat el conseller i el director d'Esports, Jordi Vilanova i Toni López, les propostes que sempre tenen més èxit són els esports en equip com el tennis, el futbol i el bàsquet, i també les novetats de l'any passat: un campus d''skate' i un de gimnàstica rítmica. Pel que fa al vessant del lleure, destaquen els tallers de música, nutrició, pintura o expressió corporal.

D'altra banda, tenint en compte que les piscines de la parròquia estan tancades per reformes, els participants en els Esports d'estiu d'Escaldes es desplaçaran a la piscina d'Encamp i, puntualment, al Palau de Gel de Canillo. El comú d'Escaldes-Engordany destina un total de 330.000 euros a l'activitat, i enguany compta amb el suport del BancSabadell d'Andorra. Hi haurà un total de 130 monitors (65 per setmana) contractats per vigilar els infants i joves. 

Les inscripcions s'han obert aquest dilluns i el preu per setmana d'activitats és de 72 euros amb el dinar inclòs, mentre que per als majors de 6 anys el dinar és opcional i el preu és de 41 euros. També s'ofereix un servei de ludoteca de tarda a un preu de 5 euros. Les famílies que no puguin fer front al cost de l'activitat es poden acollir al reglament d'exempcions de caràcter social. 

Per commemorar els 30 anys dels Esports d'estiu, el proper 28 de juny es farà una trobada amb totes les persones que han fet possible l'activitat, des d'exmonitors i exparticipants fins a educadors i equips comunals. També es donarà el tret de sortida d'una exposició fotogràfica retrospectiva que es podrà visitar al carrer dels Veedors, i s'està treballant en l'elaboració d'un documental.