Societat 21/02/2019

Apapma també demana presó i inhabilitació per a l'exsotsdirector de Naturlandia

L'associació coincideix amb la Fiscalia i atribueix a l'autor dels trets que van matar l'os com a culpable d'un delicte menor de caça d'espècie protegida

M. Margalef
1 min
Dos ossos del parc d'animals de Naturlàndia en una imatge d'arxiu

Andorra la VellaL'acusació popular, encarnada per l'Associació protectora d'animals, plantes i medi ambient (Apapma), demana la mateixa pena que la Fiscalia per l'exsotsdirector de Naturlandia com a autor de la mort de l'os Torb el 14 de juny del 2017. En el marc del judici contra l'excuidador de l'ecoparc, l'entitat sol·licita 8 mesos de presó condicional, amb un termini de suspensió de l’execució de dos anys, 15.000 euros de multa, 30 mesos d’inhabilitació del càrrec de cuidador d’animals i 30 mesos de privació de la llicència de caça. Així ho ha comunicat l'entitat a través d'un escrit, després de consultar el codi penal amb el seu advocat i coincidir amb el ministeri públic que el que s'adequa més als fets succeïts es tipifica en l’article 296.1 i 296.3 per delicte menor de caça d’espècie protegida.

El president d'Apapma, Carles Iriarte, ha explicat que “dins del que marca la llei” creuen que la Fiscalia ha buscat un delicte a l'alça i, per tant, la demanda de pena els sembla “correcte”. A falta que comenci la vista oral, Iriarte recorda que el judici només assenyala aquella persona que “va prémer el gallet” i que més d'un any després encara es desconeixen les causes per les quals el plantígrad es va escapar del tancat. El judici posa el focus en el comportament de l'excuidador de Naturlandia i si els trets que va disparar contra l'animal estaven justificats per protegir la seva vida, com així sosté la defensa, o bé es va cometre el delicte que apunta la fiscalia i l'acusació popular.

stats