Societat 27/06/2019

Apapma porta el forn incinerador al TC

L'entitat ecologista ha presentat un recurs d'empara

Ara Andorra
1 min
Les instal·lacions de CTRASA. / D.R.

Andorra la VellaApapma ha anunciat aquest dijous que ha presentat un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional, contra l’aute del Tribunal Superior de Justícia de 4 de juny passat que va decidir no admetre a tràmit el recurs d’apel·lació contra l’aute del Tribunal de Corts de data 3 d’abril pel que fa a la construcció del forn incinerador.

L'entitat considera que han quedat "vulnerats els drets fonamentals d'accés a la jurisdicció i a obtenir una decisió judicial degudament fonamentada en dret". Per aquest motiu, demanen que s'instrueixi la denúncia i querella que l'entitat ecologista va presentar el 2017 i 2018.

Apapma defensa que no defalliran en "l'objectiu d'esclarir la realitat dels fets" que van envoltar la construcció del centre de tractament de residus. La justícia considera que el delicte, si hi fos, estaria prescrit.

L'associació insisteix a demanar què va passar amb la construcció del forn (iniciada el 2003) i denuncia "irregularitats", com una suposada desviació de diners, que no tindria justificació perquè era una obra claus en mà, asseguren. Es fonamenten en una auditoria encarregada pel Govern a l'empresa KPMG el 2010. Denuncien delictes contra l'activitat mercantil de les empreses, de prevaricació en la funció pública, de corrupció i tràfic d'influències, de falsedat documental i de malbaratament de cabals públics, entre d'altres.

stats