Societat 10/04/2019

L'APCA condemna l'actuació de Nomen durant la nit electoral

L'associació dona suport a la càmera d'RTVA que ha denunciat els fets aquesta setmana

Ara Andorra
2 min
L'edifici d'RTVA. / T. N.

Andorra la VellaL'Associació de professionals de la comunicació d'Andorra (APCA) ha expressat aquest dimecres, mitjançant un comunicat, el seu suport envers la càmera d'Andorra Televisió (ATV) que ha denunciat davant la policia el cap de llista d'Andorra Sobirana, Eusebi Nomen, i la cap de premsa de la formació per presumpte assetjament i agressió verbal durant la nit electoral a la seu de la formació, a Canillo. Alhora, l'APCA ja s'ha posat a disposició de l'operadora de la televisió pública per donar-li el seu suport. Després d'haver escoltat les dues parts, diuen en el comunicat, "condemnem uns fets que interfereixen i dificulten la tasca dels professionals".

L'associació ha recordat que van trametre una carta a tots els partits polítics que concorrien a les passades eleccions del 7 d'abril, instant-los a facilitar la feina dels professionals de la comunicació, fotògrafs i operadors de càmera de televisió inclosos, i a respectar la independència dels periodistes durant la campanya electoral, recordant el lliure exercici dels professionals de la comunicació i sol·licitant facilitats per al desenvolupament de la seva tasca. A la missiva, de caràcter col·legial en defensa de la llibertat d'expressió, d'informació i editorial, es posava en relleu l'obligació dels partits polítics a respectar aquests drets fonamentals.

Així mateix, l'APCA recordava a través d'aquest escrit la necessitat de facilitar als professionals de la comunicació la correcta cobertura de la campanya electoral, prioritzant la informació per sobre de la propaganda, rebutjant qualsevol fórmula que posés en entredit el dret a rebre una informació lliure per part dels ciutadans, mantenint un clima de respecte mutu i respectant les normes deontològiques de la professió. És per tots arguments que en l'escrit finalitzen dient que "lamentem els fets succeïts a la seu d'Andorra Sobirana el 7 d'abril i emplacem de nou a aquesta i a totes les formacions polítiques a tenir-los en compte de cara a futures convocatòries electorals".

stats