Societat 15/10/2019

Una aplicació mòbil per conèixer al detall la Fira d'Andorra la Vella

Codina defensa la necessitat "d'apropar les noves tecnologies" durant la presentació de l'esdeveniment

M. P.
3 min
Els consellers del comú d'Andorra la Vella, Mònica Codina i Alain Cabanes, interactuant amb la nova aplicació de la Fira d'Andorra la Vella. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaLa capital ja es prepara per a la 41 edició de la Fira d'Andorra la Vella que, com cada any, se celebrarà a finals d'aquest mes, és a dir, els pròxims dies 25, 26 i 27 d'octubre. Com ja és habitual, els horaris d'obertura al públic de divendres i dissabte seran de les 11 a les 21 hores i, el diumenge, les instal·lacions estaran obertes de les 11 a les 20 hores. Així, tal com ha confirmat la consellera de Promoció Turística i Comercial del comú, Mònica Codina, "el format serà el mateix que els darrers anys", tot i que els estands centrals de la zona comercial tindran més amplitud, provocant així una reducció dels ubicats als voltants. La novetat més característica d'aquesta edició té a veure amb la creació d'una aplicació mòbil, disponible per a Android i iOS, per tal "d'apropar les noves tecnologies a la fira com ja es fa en moltes altres d'arreu del món".

L'aplicació, que des d'aquest dimarts ja es pot descarregar, compta amb diferents apartats. Un d'ells és un plànol que permet a l'usuari saber la distribució exacta dels estands del recinte firal, els de la fira d'associacions, els que conformen el mercat artesanal i aquells que es troben en els espais exteriors de l'envelat. A més, a l'escollir qualsevol estand hi apareix una opció per marcar-lo com a favorit, el que també permet al comú veure quins continguts tenen més o menys èxit al llarg de la fira i el que suposa "una novetat molt interessant", ha ressaltat Codina, que també ha posat en relleu que tothom que la descarregui serà obsequiat amb un detall a l'estand del comú.

A banda, a l'apartat d'agenda "surten totes les activitats" que es fan al llarg de la fira, així com els horaris de començament de cadascun, un aspecte que des de la corporació es creia necessari per a l'esdeveniment. Pel que fa a l'estand del comú, Codina ha informat que inclourà una exposició "que anirà sobre les memòries de construcció de l'avinguda Meritxell", mostrant al públic un recorregut interactiu amb entrevistes i material gràfic que mostra tot el procés d'edificació de l'avinguda, des del 1930 fins al 1977.

El recinte firal comptarà amb un total de 59 expositors, dels quals 43 formen part de la zona més comercial i, els 16 restants, són propietat de l'Associació d'Importadors de Vehicles d'Andorra (AIVA). També s'han incrementat el nombre d'estands promocionals de ciutats de Catalunya i França, ja que "cada vegada ens demanen més presència per a promocionar les seves ciutats al públic andorrà", ha dit la consellera. D'altra banda, també s'ha ampliat en 100 metres quadrats l'espai on es col·loquen els productors agrícoles i artesans d'Andorra, que inclourà un total de divuit productors. A l'exterior, s'ha dissenyat una zona que comptarà amb espai de lleure per a joves i que inclourà nou expositors, que se situarà al costat de l'ampliació de la nova zona de gespa. Per la seva banda, el mercat artesanal connectarà la plaça de la Rotonda amb l'entrada a la fira, amb més de 40 expositors que inclouran animacions itinerants i tallers al llarg dels tres dies.

El conseller de Joventut, Esport i Participació Ciutadana, Alain Cabanes, ha ressaltat la posada en marxa de diferents activitats al llarg de tota la fira a l'escenari principal, que tindran lloc entre les 12 i les 14 hores durant la jornada del matí, i de les 16 a les 20 hores a la tarda. L'objectiu és "prioritzar que la gent conegui les activitats que proposen les diferents associacions i, a la vegada, que puguin compartir entre elles els valors que defensen", ha afegit.

La 41a Fira d'Andorra la Vella compta amb un pressupost similar als darrers anys, situant-se en els 310.000 euros i, la voluntat és apropar el mateix nombre de públic, és a dir, fregar els 70.000 visitants.

Cal l'espai multifuncional

D'altra banda, i en resposta a les preguntes dels periodistes, Codina no ha volgut declarar què passarà amb la ubicació de la fira els pròxims anys, però sí que ha reiterat la necessitat de la construcció d'un espai multifuncional que permeti acollir esdeveniments d'aquesta mena o d'altres, inclòs el Cirque du Soleil. La consellera ha dit que el comú pot facilitar la cessió dels terrenys, tot i que no es pot encarregar de l'obra. Sigui com sigui, després de les eleccions comunals aquest serà un assumpte important que s'haurà de tornar a posar damunt de la taula.

stats